„Hiszek a sorsban. Semmi nem történik véletlenül!” – interjú Nádor Dáviddal, a Movie On Up éneklő dobosával

nádor dávidNádor Dáviddal, az éneklő dobossal a Luxfunk Funky Szilveszteren találkozhattok az év utolsó óráiban. Ennek apropóján mesélt zenélésről, zenetanításról és a 2016-os év terveiről is.

Interjúnkban Nádor Dáviddal, a Luxfunk Funky Szilveszter Movie On Up koncertjének doboló énekesével beszélgettünk a zene iránti rajongásáról, tanításról és 2016-os terveiről is.

Kállai-Kiss Zsófi viccesen megjegyezte rólad, nem lehet eldönteni, éneklő dobos vagy doboló énekes vagy.

Mindkettő vagyok, nem tudnék rangsort állítani. Énekes dobos, dobos énekes. Mindig is énekeltem, de hat-hét évvel ezelőttig csak otthon. Amikor 2010-ben jelentkeztem az X-Faktorba, mindenki meglepődött. Azt kérdezgették, hogy miért titkoltam, holott csak arról volt szó, idő kellett ahhoz, hogy legyőzzem a félelmeimet. Régóta működöm dobosként, de az más, mint kiállni közvetlenül az emberek elé énekelni.

Argentínában nőttél fel: ott formálódott a személyiséged és a zenei ízlésed is, majd hazatértél. Miért döntöttél úgy, hogy visszajössz?

Három vagy négy éves voltam, amikor a családom Spanyolországba költözött. Kilenc évig éltünk ott, majd édesanyám, aki hegedűművész, Argentínában kapott lehetőséget. Ezért ’95-ben kiköltöztünk. Ott jártam középiskolába, és kezdtem el zenével foglalkozni, dobolni. Megfogalmazódott bennem, hogy ez a hivatásom, és tovább szeretnék fejlődni benne. Azért jöttem haza, hogy a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakán tanulhassak.

2010-ben az X-Faktorban, 2012-ben pedig a The Voice-ban is feltűntél, és nem is akárhogyan szerepeltél!

A The Voice-ban a harmadik helyen végeztem, bár az elején nem voltam biztos benne, hogy ez a felhajtás nekem való. Viszont annyira jó volt a zenekar és annyira kedveltem a zenészeket, hogy nagyon jó hangulatban zajlottak az események. Belevágtam, és egy pillanatig sem bántam meg, bár nem lovagoltam meg a műsor utáni ismertségi hullámot. Ma is lassan, de biztosan haladok előre, mert hiszek a sorsban. Bízom benne, hogy olyan emberekkel hoz össze, akikkel kell, és szakmailag is oda jutok majd, ahol lennem kell. Semmi nem történik véletlenül.

Feltűnsz a színpadon többek között a Jackson Forever estjeiden, de tanítasz eközben egy énekstúdióban is, méghozzá különleges módszerrel. Mesélnél róla?

Ebben a több mint tíz éve működő énekstúdióban tanítok már egy ideje, és nagyon fontos része az életemnek. A különlegessége az, hogy olyan módszert oktatunk, amely Amerikában már negyven-ötven éve működik, és itthon is nagy szükség van rá. A módszert gyerekkorom példaképe, Michael Jackson és Stevie Wonder is alkalmazza, ez az ún. beszéd szintű éneklés. Nagyon természetes hatású és laza, nem erőlteti túl, nem károsítja a hangszálakat.

A szilveszteri Movie On Up koncerten a dobolás mellett a hangodnak is jut szerep, ha minden igaz. Elárulnál néhány részletet?

Mivel már régen nem mutatkoztam dobosként, számomra különösen fontos esemény lesz. Újra fel kell készülnöm, gyakorolnom kell, hogy a legtöbbet tudjam nyújtani. Két dalt fogok énekelni, az egyiket Michael Jacksontól, a másikat Stevie Wondertől. A többi részlet legyen meglepetés!

A Luxfunk Funky Szilveszeteren együtt lépünk át a következő esztendőbe. Milyen terveket szősz a 2016-os évre?

Nagyon szeretnék több energiát fektetni a saját zenémbe. Úgy érzem, hogy folyamatosan vonzom be azokat a szövegírókat, zeneszerzőket, akik inspirálhatnak, segíthetnek abban, hogy ne csak mások dalát énekeljem. Lassan kezdenek összeérni a dolgok. Emellett szeretném szakmailag fejleszteni magam, és továbbra is tanítani, hiszen eközben én magam is sokat fejlődöm közben. Nagyon szeretem ezt csinálni!

Hamarosan újabb interjúval jelentkezünk, figyeljétek honlapunkat és a Facebook oldalunkat!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá