„Már anyukám hasában beleszerettem a zenébe!” – Interjú Kovács Tamással, a Movie On Up koncert gitárosával

kovácsInterjúnkban bemutatjuk Kovács Tamást, a szilveszteri Movie On Up koncert gitárosát, aki egy percig nem unatkozott idén. Jövőre sem fog!

Kovács Tamással már találkozhattatok év elején a Fat Mo’s-ban, szerencsére év végén, a Luxfunk Funky Szilveszter alkalmával is fogtok a New Orleans Clubban. Interjúnkban vele beszélgettünk.

Már hosszú évek óta zenével foglalkozol, de emlékszel arra, hogy mikor lettél igazán a rajongója?

Igazság szerint már anyukám hasában beleszerettem a zenébe! A szüleim akkoriban sokat jártak koncertekre: Dire Straits-re, U2-ra. Apukám pedig különösen szerette ’60-as, ’70-es évek zenéit, a Rolling Stones-t, a Deep Purple-t, a Led Zeppelint, ezek hatottak rám is: a Rock, a Blues, a Funk, a Soul. Tíz éves voltam, amikor kaptam egy gitárt, és amatőr szinten elkezdtem pötyögni rajta. A dolog a kollégiumban vált komollyá, amikor a szobánkból ketten már tanulgattak gitározni, és beszálltam hozzájuk én is. Igazi tábortűzi hangulat volt, tűz nélkül persze. Én folytattam a Kőbányai Zenei Stúdióban, ők abbahagyták. Id. Tornóczky Feri bácsinak, aki tulajdonképpen kinevelte a fél szakmát, nagyon sokat köszönhetek.

Nagyon lendületes ember vagy, megannyi produkcióban részt vettél már. Mesélnél róluk?

Mielőtt Kőbányára kerültem volna, már együtt játszottam néhány koncert erejéig Tunyogi Orsival, majd megalakult az Indygo nevű zenekarunk, amelyben Járási Lászlóval  (ének), Horváth Viktorral  (basszusgitár),  András Attival  (billentyű) és Fábián Tiborral (dob) zenélünk együtt. Az Indygóban nagyon sok session zenész megfordult a könnyű zenei életből, és a mai napig nagyon szeretjük a közös munkákat. A Kőbányai Zenei Stúdió után elkezdtem tanítani, és egészen három évvel ezelőttig nem foglalkoztam kifejezetten a session zenéléssel.  Egyébként az elmúlt években sokat játszottam Kállai-Kiss Zsófi különböző estjein, és sok jó zenésszel megismerkedtem. Manapság Keresztes Ildikóval dolgozom, akinek Adj valamit és Rómeó című új slágereinek zenéjét én írtam. Az Adj valamit nagy rádiós siker lett, nagyon büszkék vagyunk rá.

Péter Szabó Szilviával is több közös koncertfotón mosolyogtok együtt.

Igen, Péter Szabó Szilvivel is játszom. Tavaly harminc élő koncertünk volt, jövőre még nagyobb szabású színpadi show-val, látványelemekkel készülünk. Nagyon nagy lendületet fogunk venni, új dalokkal, amelyekben Szilvi megmutatja új arcát is! Egyébként a mostani munkáim közül szívem csücske még a Vegas Men vagy az Uptown  Funk nevű produkciónk Pély Barnabással és Bebével, ahol húsz dalt adunk elő Funky alappal, improvizációs, Random Trip jelleggel. Ez egy igazi szupergroup, ahogyan Barna fogalmazott, „ebben a zenekarban mindenki frontember”. Május óta csináljuk, nagyon szeretjük, járjuk vele az országot is.

Kállai-Kiss Zsófival is gyakran szerepeltek együtt különböző produkciókban.

Járási Laci – akivel az Indygóban zenélünk együtt – öt éve lett jóban Zsófival, akit ennek kapcsán én is megismertem. Egyszer játszottunk együtt, majd mindez folytatódott, amikor saját produkcióiba is elhívott zenélni. Ilyen volt például a Hallelujah, I Sing, a Rejtély – amely egy prózai és zenei elemeket ötvöző színházi bohózat -, vagy akár a szilveszteri Moive On Up koncert. Most van egy akkusztikus, két személyes koncertünk is, amely Sophie – Nobody’s Perfect néven működik.

Mik a terveid a 2016-os évre?

A Péter Szabó Szilvivel való koncertezés mellett a tervek szerint Bebe saját zenekarában fogok gitározni. Emellett menedzserként, zenei producerként egyengetem Péterfi Attival Jázmint, akit a nagyközönség még nem ismer, bár rendkívül tehetséges és rutinos előadó, hosszú évek óta kiváló vokalista. Kicsit Alanis Morrisette, Norah Jones és Cheryl Crow, mégis egyedi stílusa van. Saját maga írja a szövegeit, tényleg őstehetség. Dolgozunk még a Budapest Accoustic Maffia projekten is: honlapjának célja az, hogy a feltüntetett akkusztikus produkciókba belehallgatva a megrendelő ki tudja válogatni, mely fellépőket szeretné felkérni a szórakozóhelyére. Mivel Budapesten egyre több az élőzene, úgy gondoltuk, ennek a projektnek abszolút van létjogosultsága. Ezen kívül Péterfi Attival közösen dolgozunk az Atomix keretében,  hangszereléssel, demókészítéssel, zeneírással fogunk foglalkozni. Nem fogunk unatkozni!

Hamarosan újabb interjúval jelentkezünk, figyeljétek honlapunkat és a Facebook oldalunkat!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá