fbpx

Paula – Nem új nő, hanem új album!

Paula - Nem új nő, hanem új album!

robin thicke paula album

Paula Nem új nő, hanem új album!

Idén nyáron Robin Thicke, énekes- producer a 2013-as slágerlista-és vitarobbantó Blurred Lines után most új albummal, a Paulával jelentkezett.

 

Robin Thicke-ből Robin Thicke – a kezdetek

Milyen érzés lehet, amikor egy 14 éves fiú első négy dalos demo-kazettája Al Jarreau, majd Brian McKnight kezébe kerül, akivel stúdióba is vonulnak? Robin Thicke, vagy viccesen “Brian McWhite” mindezt megtapasztalhatta, miközben McKnight második albumán, az I Remember You-n dolgoztak együtt. Innen nem volt megállás: Thicke 17 évesen, végzős gimnazistaként már producerként és szövegíróként tartotta fenn magát.

Munkájában sikeres volt, de sokáig a háttérben maradt. Nem úgy, mint 2002-ben, amikor a When I Get You Alone-nal berobbant a köztudatba. A dal Ausztráliában, Belgiumban és Olaszországban a top 20 közé, Új- Zélandon a top 10-be, Hollandiában pedig a top 3-ba került.

Albuma, a The Evolution of Robin Thicke 2005-ben jelent meg, amelynek egyik legnagyobb slágere a Pharrellel felvett Wanna Love U Girl. Ez a videóklipp fordulópontot jelentett, többek között ezért is vált meg Thicke a védjegyévé vált hosszú hajától.

A Lost Without U még az előbbinél is nagyobb sikereket ért el. A Billboard 100-as listáján egészen a 14. helyig jutott, az R’n’B/Hip-hop listáján pedig első lett.

Harmadik szólóalbuma, a Something Else 2008-ban készült el, amelyből 140 ezer darabot adtak el csak az első héten. Az első kislemez a Magic volt.

Az album második kislemeze, a The Sweetest Love is átütő sikereket ért el.

Ötödik albuma, a Love of War 2011-ben jelent meg, amelynek legnagyobb sikere a címadó dal.

A 2013-ban megjelent kislemeze, a Pharrellel és T.I-jal jegyzett Blurred Lines őrült siker lett. A pikáns klipp, amelyet csak az első napon 1 millióan néztek meg, állítólag Paula Pattonnak, Thicke feleségének beleegyezése mellett készült el.

Paula

Robin Thicke és a színésznő Paula Patton közel tíz év együttjárás után, 2004-ben mondták ki az igent, de tavaly végleg elváltak útjaik. Thicke a házasságuk emlékének adózva nevezte el exfelesége után a kapcsolatukat feldolgozó albumot, többek között erről is beszél az alábbi reggeli rádió show-ban, amelynek meghallgatása jó kiindulási alap lehet a lemez felfedezéséhez:

Tracklista

A kritikusok véleményei megosztóak. Egyesek túl kitárulkozónak, mások viszont, például az USA Today kritikusa, Elysa Gardner szerint “Thicke újra bebizonyítja, hogy mennyire finom és kifejező énekes is ő. Az album átgondolt, megmunkált, mindeközben érzelmes és dallam központúbb, mint a Blurred Lines “.

1. “You’re My Fantasy”
2. “Get Her Back”
3. “Still Madly Crazy”
4. “Lock the Door”
5. “Whatever I Want”
6. “Living in New York City”
7. “Love Can Grow Back”
8. “Black Tar Cloud”
9. “Too Little Too Late”
10. “Tippy Toes”
11. “Something Bad”
12. “The Opposite of Me”
13. “Time of Your Life”
14. “Forever Love”

Következzen most az első kislemez az albumról, amely meghatározza az album hangulatát:

Hangolódj a többi dallal is Robin Thicke érzelmesebb oldalára, és hallgasd a Luxfunk Radio-t, ahol esténként játsszuk őket!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá