Meghalt Michael Jackson

Egyéb kategória publikálta Luxfunk 3 Hozzászólások

Michael JacksonAz első hírek szerint a popsztárnak megállt a szíve és kómába esett, a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem kórházába szállították.
Amikor az orvosok Holmby Hillsbeli otthonából helyi idő szerint délután elvitték, már nem lélegzett és nem volt pulzusa. Újraélesztése eredménytelen volt.
Ellentmondó jelentések láttak napvilágot állapotáról; helyi forrásokra hivatkozva a Los Angeles Times és a CBS News arról adott hírt, hogy meghalt, a CNN hírtelevízió azonban ezt hosszú ideig nem erősítette meg. Később az NBC közölte, a család egy barátja megerősítette, hogy a szupersztár valóban elhunyt.
Egyes jelentések szerint a kórházban is megkísérelték újraéleszteni, de az énekes már semmilyen életjelt nem mutatott.
A popsztár halálát később orvosok is megerősítették, akik elmondták, hogy már mély kómában volt, amikor a kórházba került. Michael Jackson a kórháztól 2 és fél mérföldre, mintegy 6 percnyi autóútra lakott. A kórház előtt nagy tömeg gyűlt össze, várva a híreket az énekes állapotáról.
A pop királya – több, mint egy évtizedes szünet után – nagy visszatérésre, 50 fellépésből álló londoni koncertsorozatra készült, amely júliustól egészen 2010-ig tartott volna. Két hónapja gyakorolt a koncertekre.
Szakértők szerint a popsztár nem volt fizikailag felkészülve a hosszú koncertsorozatra, s amikor július 8-ról 12-re halasztotta első fellépését, kérdések merültek fel egészségi állapotáról.
A tizenháromszoros Grammy-díjas világsztár minden idők egyik legsikeresebb előadóművésze volt. Albumai több tízmillió példányban keltek el világszerte, és olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Thriller és Billie Jean.
Jackson először tíz koncertet kötött le a londoni O2 Arénában. A rajongók minden várakozást felülmúló rohama után végül 2010 márciusáig hosszabbították meg a maratoni előadássorozatot. A koncertekre idén márciusban szinte percek alatt elfogyott mind a nyolcszázezer jegy; ez lett volna minden idők legnagyobb nézőközönsége egyetlen városban, ugyanazon művész esetében.
Michael Jackson 1958-ban az Indiana állambeli Garyben látta meg a napvilágot, kétszer nősült, három gyereke született.

Gyászol a világ és Luxfunk Radio is. Jacko meghatározó előadója volt a Funky és RnB műfajoknak, így a Luxfunk Radion is gyakran tűztük műsorunkra a kiváló zenész műveit. Ma minden órában kétszer, egészkor és félkor egy-egy Michael Jackson dallal tisztelgünk az elhunyt művész előtt.

Ezt érdemes megosztani!

Hozzászólás (3)

  1. Corey
    Tegnap éjjel munkából hazafelé értesültem róla. De igazából felfognom csak most sikerült. Béke poraira. Egy IKONT vesztettünk el tegnap.
  2. Rob
    Sajnálom. Szerettem, leginkább a QJ-os korszakát. Gondolom a sok plasztikai műtét után az utóbbi évek meghurcolásai végleg betették nála a kaput. Isten nyugosztalja a Királyt!
  3. Martin
    R.I.P.

Szólj hozzá