Earth, Wind & Fire a VOLT-on – őrületes Funky, világosban is, tiniknek is

Egyéb kategória publikálta Luxfunk 0 Hozzászólások

Earth, Wind & Fire 1Más formában ugyan, de a régi temperamentummal állt ki a VOLT nagyszínpadára minden idők egyik legsikeresebb Funky-zenekara, az Earth, Wind & Fire. A régiek többsége nem volt jelen – többnyire már nem is élnek -, de Al McKay neve garancia volt a nosztalgiára.

És a közönség meg is kapta: sorra csendültek fel a régi megaslágerek – a Boogie Wonderland, a Fantasy, a Let’s Groove, a September. A feje felett csápoló, gyakran táncra perdülő tini fesztiválozó éppúgy felpörgött, mint a szülei még a ’70-es években. Generációkat fogott össze a zene.

Earth, Wind & Fire 2A koraesti kezdés kicsit bizarrnak tűnt. Mégiscsak egy óriás Funky csapat óriás Funky dalairól van szó! Aztán megnyugodtunk: ezeknek a vérbeli örömzenészeknek nincs szükségük kellékekre.

Nem volt holdfényben gomolygó füstfelhő (mint a magát antikrisztusnak hirdető, már pocakosodó férfinő-imitátornak), sem méregdrágán megkomponált, színes pacákat idéző, kivetített képernyőkímélő (mint az EMO divatstílust rég előrevetítő, hazánkba lábadozó frontemberrel érkező, egyébként valóban klasszis zenekarnál).

Earth, Wind & Fire 3Egyszerűen kiállt 3 énekes – a feltűnő egyenruci azért nem hiányozhatott -, fúvósok hada, és a többi elsőosztályú zenész, és belecsaptak. Ott, a napsütésben, 35 fokban. És gyakorlatilag megállás nélkül, csípőt rázva végignyomták, egyetlen hamis hang nélkül! A tömeg pedig tapsolt, ujjongott és táncolt.

Minden elismerésünk a „régi-új” Earth, Wind & Fire-nek. Le a kalappal a hangzás előtt is, a hangmérnökök megtették a dolgukat.


A Luxfunk – és a közönség – elégedett volt azzal, amit kapott.

Earth, Wind & Fire 5

Foto: Luxfunk

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá