“Ütős szettre számíthatnak” – DJ Soulja interjú

Egyéb kategória publikálta Luxfunk

DJ Soulja (Luxfunk DJ)Nemrég új szakemberrel bővült a Luxfunk Radio stábja, DJ Soulja [szoldzsa], alias Rajki László személyében.  Az új tagok kiválasztásánál fontos szempont, hogy az illető stílusával és személyiségével mindenképpen pluszt tegyen hozzá a Luxfunk már meglévő kínálatához. A fanatikus Soulja új színt hoz a Luxfunk repertoárba, sajátos Neo Soul szettjeivel.
Az új csapattagunkkal a budapesti Luxfunk Party-k törzshelyén, az Orfeum Club teraszán beszélgettünk, miután ő is körbe járta majdani fellépéseinek helyszínét.

LF: Minden DJ emlékszik az első, meghatározó pillanatra, amikor kapcsolatba került a Funky-val.
DJ: Igen! Sulibulik! 13 éves voltam. Vártuk a haverokkal azokat a blokkokat, amikor nyomták a Hip-Hop meg Funky zenéket. Gógán Norbi barátom volt az egyik fáklyavivő a környéken, sokat köszönhetek neki. Ő azóta is a DJ pultban áll.

LF: Amikor a trendek más műfajok felé húztak, megmaradtál a Funky-nál vagy játszottál mást is?
DJ: Mindig is a fekete zenékből táplálkoztam, viszont a közönségorientált játékban hiszek. Sokféle buliban megfordultam, több stílust érintettem, de ami szívből jön, azok a “feka” ritmusok. 🙂


LF: Család? Barátnő? Gyerek? A körülötted élők hogyan viszonyulnak ehhez a „szerelemhez”?
DJ: Az engem körülvevők gyorsan felfedezték, hogy nem szimpla zeneszeretetről van szó, sokkal inkább fanatizmusról. A családom és a barátaim egyszerűen konstatálták. A párkapcsolatoknál kicsit nehezebb volt beadagolni, hogy nekem a zene szinte bárminél előbbrevaló.


LF: Hogyan találtad meg a Luxfunkot?
DJ: Ha jól emlékszem, 2009-ben egy Luxfunk buli flyer-ével találkoztam először. Aztán megnéztem a website-ot, hallgattam a műsort, csekkoltam a DJ-ket. A DJ-k felét ismerem személyesen, többekkel dolgoztam is együtt. Mondtam is magamban: miért ne játszhatnék én is a Luxfunk-on? És egyszercsak megkerestek a rádiótól.


LF: Mi volt az első gondolatod, amikor megismerkedtél velünk?
DJ: Az első benyomásom a ’minőségi szórakoztatás’ és az ’igényes közönség’ volt. Látszik, hogy profi a csapat, a design, a marketing. Örülök, hogy részese lehetek.


LF: A Luxfunk Blackmix-et egyre több Fm rádió is műsorára tűzi, ezáltal még több emberhez jut el a munkátok és a kiváló Fekete Zene. Köztudott, hogy a Luxfunk Radio sikereihez nagyban hozzájárul a Luxfunk Dj-k professzionális hozzáállása. Minden DJ egyéniség. Te milyen stílussal képviseled majd a Luxfunkot?
DJ: Egy újabb, frissebb vonalat szeretnék képviselni a fekete zenén belül. A “Neo Soul” (Jaheim, Musiq Soulchild, John Legend, Ryan Leslie stb.) az a stílus, amit a Blackmix-ek playlistjéhez alapul veszek majd. De természetesen lesznek olyan összeállítások, amikhez “leporolom” a régi funky lemezeket.


LF: Miről zenélsz?
DJ: CD-ről játszom timecode rendszerrel. Csak gyári lemezekről zenéltem. De egy idő után annyi lett, hogy már nem tudom cipelni őket a bulikba. A mixelés változatlanul a dj pultról történik, a szelektálás laptopról.


LF: Igen, a Luxfunk Radio a “kézi munkát” részesíti előnyben. Így a Blackmixek mindig kézzel készülnek, és a party-kon látható laptopok is maximum a timecode rendszereket szolgálják ki, tehát technikai tudásra és valódi gyűjteményre van szükség a műsorhoz. Mi a véleményed a Laptop DJ-kről?
DJ: A laptop hasznos, ha egy timecode rendszerhez használjuk. Megkönnyíti a DJ munkáját, szó szerint, hisz’ nincs nehéz lemezes-táska cipelés. Viszont semmiképp sem helyettesíthet. Az abletont (és a hasonló szoftvereket), amik egy tempóra húzzák a zenéket, és amikkel gyakorlatilag technikai tudás nélkül lehet keverni, maximálisan elutasítom.


LF: Mire számíthatnak a Funky-arcok, ha Te zenélsz majd Luxfunk Party-n?
DJ: Jó hangulatra, ismerős dallamokra és ütős szettre! 🙂

DJ Soulja október 22-én mutatkozik be először a Luxfunk Blackmix-ben.

Ezt érdemes megosztani!