Újdonság: Luxfunk MultiPlayer – Három Luxfunk csatorna lejátszás egyetlen ablakból

Egyéb kategória publikálta Luxfunk

Luxfunk MultiPlayer

Egy új rádióhallgatási lehetőséggel rukkolt elő a Luxfunk csapata. 2015. január 25-e óta elérhető honlapunkról a Luxfunk MultiPlayer.

Miért volt rá szükség?

A Luxfunk 2007-ben egycsatornás webrádiónként indult és a honlapunkat, illetve a hozzá tartozó flash lejátszót is ennek kiszolgálására alakítottuk ki.
Azonban már három csatornán is dübörög a Funky: a főcsatorna mellett a Luxfunk Dance és 2015. január 25-től a Luxfunk Blackmix csatorna is elérhető. A többszálas adás indokolta, hogy készítsünk egy olyan lejátszót, melyből bármelyik Luxfunk adás egyszerűen elindítható.

Hogyan működik?

A Luxfunk honlapjának jobb felső sarkában található MultiPlayer ikonra kattintva nyitható meg popup ablakban a Luxfunk MultiPlayer.
A csatornákhoz tartozó lejátszó blokkok függőlegesen helyezkednek el egymás alatt. Minden csatorna hallgatható egy korszerű html5 playerrel, vagy bármilyen külső lejátszó programmal a jobb oldali ikonok használatával. A bal oldali html5 playerek alatt folyamatosan követhető, hogy épp mi hallható a csatornákon, ez az infó percenként frissül. (Ha szükséges, a Luxfunk MultiPlayer player ablakon jobb egérgombot nyomva újratölthető a tartalom.)

Luxfunk MultiPlayer

Mik az előnyei a régi playerhez képest?

  • Mindhárom adás hallgatható vele (a régi csak a főcsatornát adja)
  • A lejátszók nem flash alapúak, így iPhone-on és iPaden, illetve a flasht nem kezelő platformokon is használhatók
  • Akkor is látható, hogy mit adunk épp, amikor a player nincs elindítva

Milyen további fejlesztések várhatók?

  • A Luxfunk MultiPlayer még nem reszponzív, vagyis a mérete nem igazodik a mobil kijelzők mérethez. Hamarosan olyan verziót készítünk, mely rugalmasan változó grafikai megjelenéssel igazodik a mobil felhasználók kijelzőihez. (Ettől függetlenül a jelenlegi verzióval is hallgathatóak az adásaink mobilon)
  • Új, korszerű Luxfunk honlap, reszponzív dizájnnal, mobillal is kényelmesen elérhető tartalommal.

A teljes honlap cseréig a régi főoldali flash playert megtartjuk.

Minden véleményt szívesen veszünk. Észrevételeket, javaslatokat a kapcsolati oldalunkon tudtok nekünk írni.

Ezt érdemes megosztani!