fbpx

Új Joss Stone album – Water For Your Soul

Új Joss Stone album - Water For Your Soul

Joss Stone - Water For Your Soul

Új Joss Stone album Water For Your Soul

A nyarat nem csak a szabadságért és a jó időért szerettük, hanem mert megjelent Joss Stone hetedik stúdióalbuma, a Water For Your Soul, amit szívből ajánlunk!

 

Csodagyerek és Wonder Woman

Water For Your Soul a hetedik stúdióalbuma a csodagyerekként, majd wonder womanként számon tartott angol származású dalszövegírő-énekesnőnek, Joscelyn Eve Stokernek, művésznevén Joss Stone-nak. A 28 éves Stone fiatal kora ellenére jelentős zenei múlttal rendelkezik: első albumát 16 évesen adta ki 2003-ban, amikor enyhébb fokú diszlexiája miatt abbahagyta a középiskolát. A háromszoros platinalemezzé vált The Soul Sessionön olyan feldolgozások szerepeltek, mint a Super Duper Love.

A szintén háromszoros platina Mind, Body & Soullal egy év múlva, 2004-ben jelentkezett. A lemez három Grammy-jelölést hozott Jossnak, és 75 ezer példányszámban kelt el az első héten. A You Had Me volt ez egyik jelölt dal, azonban Norah Jones Sunrise-ja szerezte meg végül.

A 2007-es Introducing… Joss Stone volt a harmadik album, amelyen Stone Barbadoson kezdett el dolgozni a producer Raphael Saadiq-kal, aki Mary J. Blige-dzsal, a TLC-vel, Kelis-szel és John Legenddel is dolgozott. A lemezen olyan előadók tűnnek fel mint Lauryn Hill vagy Common.

Következő albuma, a Colour Me Free! 2009-ben jelent meg, ismét Raphael Saadiq közreműködésével, valamint David SanbornSheila E. – akiről itt már írtunk –NasJeff Beck és Jamie Hartmanszereplésével.

A 2011-es LP1 elnevezésű albumát már saját kiadója, a Stone’d Records jelentette meg. Ezen főként Dave Stewart brit producerrel dolgoztak együtt.

Egy évvel később már a rajongók kezébe kerülhetett a hatodik lemez, a The Soul Session Vol.2, amelyen a 2003-as első albumhoz hasonlóan Soul feldolgozásokat hallhatunk a ’60-as, ’70-es, ’80-as évekből. A lemez a brit album chartlistán a hatodik helyről rajtolt. A (For God’s Sake) Give More Power to the People például egy ’71-es The Chi-Lites dal.

Water For Your Soul

Három év feltöltődés után idén nyáron, júliusban jelent meg a legújabb album, a Water For Your Soul, szintén saját kiadójánál a Stone’d Records-nál. Az inspirációt többek között a Super Heavy elnevezésű szupercsapatnak köszönheti, melynek célja a különböző zenei stílusok konvergenciájának megteremtése volt, beleértve többek között a Reggae-t és az indiai zenét. A csapat tagjai között volt Mick JaggerDave Stewart– akivel Stone az LP1-on dolgozott –, Damian Marley és  A. R. Rahman, indiai dalszerző-énekes-producer. Ez a multikulturális, nyitott és szabad környezet már éreztette hatását a The Soul Session Vol.2 című albumon is, de igazán a Water For Your Soul megalkotásakor bontakozott ki: Joss Stone ugyanis engedett a Soulból – bár az album címében szójátékként erősen megmaradt, hiszen a Soul a lelket és a zenei stílust is jelenti – és a Reggae-re nagy hangsúlyt helyezett.

Damien Marley-val több dalon is dolgoztak együtt, ami különleges újítást jelentett ezen az albumon; megszületett az új Joss Stone, aki nem feledte el a gyökereit sem.

Water For The Soulon hitelesen, őszintén szól a Soul, akár a Rock, de nyomokban még az ír zene és flamenco gitár hatása is kellemesen érződik.

Az album főként az emberi érzésekről és kapcsolatokról szól. A Let Me Breathe például egy nem működő szerelemről, az ebből való kilépés vergődéséről szól.

Ezt a témát feszegeti a Stuck On You is.

Cut The Line pedig felbőszült csodálkozás egy érthetetlen szakításon.

A Water For Your Soul témáját és hangzásvilágát nem csak mi, hanem a kritikusok is kedvelték. A Metacritic szerint – amely összesíti az adott albumról íródott kritikákat – a Water For Your Soul 100 pontból jelenleg 62-t megkapott, és a pozitív kritikák fokozatos megjelenésével egyre magasabb pozíciót ér el.

Ha tetszettek ezek a dalok, és ezek után szeretnél még jobban elmélyülni az albumban, akkor kattints, és szerezd meg az egész albumot ITT, és oszd meg a véleményedet a cikk alatt, vagy Facebook oldalunkon! Jó zenehallgatást kívánunk!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá