fbpx

Megjelent Prince új albuma – HITnRUN phase one, új hangokkal

Megjelent Prince új albuma - HITnRUN phase one, új hangokkal

Prince - HITnRUN

Megjelent Prince új albuma HITnRUN phase one, új hangokkal

Szeptemberben megjelent Prince legújabb, 34. albuma, a HITnRUN phase one, amely együttese, a 3rd Eye Girl szerint a legelvakultabb rajongók ínyenc csemegéje lesz.

 

Prince lassan 40 éve kápráztatja el zsenialitásával a világot, és még mindig nem fogyott ki az inspirációból. Tavaly beszámoltunk róla, hogy két új albumot is kiadott, idén pedig a 11 dalból álló HITnRUN phase one-nal jelentkezett szeptember 7-én, Jay-Z Tidal nevű zene streaminggel foglalkozó – Spotify jellegű – oldalán, majd 15-én a CD verzióval a boltokban, az NPG Records gonozásában. Az album(m) saját és Joshua Weltonproduceri munkáját dicséri.  Együttese, a 3rd Eye Girl szerint – amelyben három addig ismeretlen zenészt, Hannah “Ford” Welton dobost, (akinek férje a producer HITnRUN phase one-on), Ida Nielsenbasszusgitárost és Donna Grantis gitárost hozta össze – a Prince különleges stílusához szokott rajongók imádni fogják.

Az új albumon Prince szabad teret engedett kísérletező kedvének: találunk szexisen kábult balladát, például a This Could B Us-t…

… de Electronic Dance-re hajazó kísérletezést is (X’s Face), olyan partizós, “mindent bele” dalokat, mint a Fallinlove2nite vagy az Ain’t About 2 Stop Rita Orával és lassú számokat is, mint a June.

Az albumon olyan előadók szerepelnek még, mint Lianne La Havas, aki egy 2011-óta aktívan, számtalan hangszeren játszó, 26 éves Soul énekesnő. Első közös daluk Prince-szel a Mr. Nelson, a lemez 9. dala. Ugyan ez nem található meg a YouTube-on, mi azért mutatunk egy jellegzetes dalt Lianne-től.

HITnRUN phase one-on, a Like A Mac című számban feltűnik még a Curly Fryz nevű testvérpár is, akik néhány saját dallal és feldolgozással építik zenei karrierjüket. Például ezzel:

Az album első dalában, a Million $ Show-ban pedig a The Voice tehetségkutató műsorból ismert Judith Hill – aki egyébként vokálozott Michael JacksonStevie WonderElton John és Josh Groban mögött is – énekel Prince-szel. Így szól:

Mindezek alapján most is szembetűnik, hogy Prince HITnRUN phase one megalkotásakor sem mondott le a méltó tehetségek felkarolásáról, így érdemes lesz meghallgatnia minden ős-rajongónak, akik ma is nyitottak a Prince által képviselt formabontó innovációkra és az új hangokra.

A playlist

Mivel az albumról csak néhány dalt szemezgettünk, figyelmetekbe ajánljuk a teljes playlistet, amelyen biztosan találtok még csemegézni valót.

1.”Million $ Show” 
2. “Shut This Down” 
3. “Ain’t About to Stop” 
4. “Like a Mack” 
5. “This Could B Us” 
6. “Fallinlove2night” 
7. “X’s Face” 
8. ”Hardrocklover” 
9. “Mr. Nelson” 
10. “1000 X’s & O’s” 
11. “June”

Ha kedvet kaptatok a HITnRUN phase one-hoz, INNEN tölthetitek le, a cikk alján, vagy a Facebook oldalunkon pedig várjuk a véleményeiteket. Jó zenehallgatást kívánunk!

Érdekes lehet még:

Musiq Soulchild - Feel The Real - Humble Pie

Soulból összerakva – Musiq Soulchild és az új album

Musiq Soulchild nyolcadik albuma, a Feel The Real szeptember 15-én jelent meg, amelynek apropóján készítettünk egy összefoglalót az első lemez óta eltelt 17 évről. Videók, díjak, most pedig új szelek a vitorlában!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá