December 19. – Maurice White-ra emlékezünk

December 19. – Maurice White-ra emlékezünk

Maurice White-ra emlékezünk december 19-én! Az Earth, Wind & Fire egyik alapítótagja 1941-ben született, és 2016-óta nincsen közöttünk, de amit hátrahagyott, arra mindig emlékezni fogunk.

Az amerikai énekes-dalszövegíró, producer és Earth, Wind & Fire frontember (Philip Bailey mellett) öröksége megkérdőjelezhetetlenül formálta a zeneipart. Az ikon már itt hagyta a földi világot és testvérét, a szintén alapító Fred White-ot, de nem veszett el nyomtalanul. Zeneisége számtalan más előadót és hétköznapi embert inspirált valami jobbra. Emeljük a kalapunkat előtte!

Maurice életében 7 Grammy-díjat nyert és összesen 20 másikra jelölték. Bekerült a Rock and Roll és a Vocal Group Hall of Fame-be is, valamint a Songwriters Hall of Fame-be is. 

Maurice, becenevén “Reece” együtt dolgozott olyan sztárokkal mint Deniece Williams, az Emotions, Barbara Streisand és Neil Diamond, annak ellenére is, hogy a ’80-as években Parkinson-kórral diagnosztizálták. Ez sajnos véget vetett a ’94-es Earth, Wind & Fire turnén való részvételének is, de a zeneiparban más formában haláláig aktív maradt, az emlékezetünkben pedig örökké él.

Van mixünk hozzá! Maurice White emléke előtt a Luxfunk Blackmxiben egyórás Earth, Wind And Fire szettel tisztelegtünk Big Mo-val! Töltsd le az Earth, Wind And Fire mixet innen!

Nyugodj békében, Reece!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá