Február 11. – Kelly Rowlandnek megy a konfetti

Február 11. – Kelly Rowlandnek megy a konfetti

1981. február 11-én születtet az amerikai Grammy-díjas R&B- énekesnő, dalszerző, táncos- és színésznő Kelly Rowland, a Destiny’s Child alapító tagja. Isten éltesse sokáig!

Kelly a Destiny’s Childdal (1999-2005) összesítve 60 millió albumot és kislemezt adott el világszerte, valamint 3 Grammy-díjat nyert, de 2002-ben induló szólókarrierjében is szép sikereket ért el. Top slágerek megalkotása mellett például kapott egy Grammy-díjat is.

Első szólólemeze az R&B és alternatív rock elemeket is felvonultató “Simply Deep” volt. Ezen az albumon (2,5 millió példányban kelt el világszerte) jelent meg a korszakalkotó “Dilemma” is, amely Nelly és Kelly legnagyobb közös sikere: Grammy-díjat ért. 

Kelly 2007-ben adta ki második szóló albumát, a “Ms. Kelly“-t. Az album nem tudta megismételni az előző sikert, de nem volt érdektelen: a “Like This” és a “Work” nemzetközi sláger lett. 

Az újabb világsiker 2009-ig váratott magára, amikor megjelent a David Guettával közös “When Love Takes Over” című dal. Több mint 20 országban vezette a toplistát, illetve Grammy-díjra is jelölték.

A siker újra közös munkára inspirálta őket: Kelly és Guetta 2010-ben újabb maxit adott ki, “Commander” címmel. Ez volt Rowland harmadik listavezető dala a Billboard Dance Club Songs Chart-on.

A lemezről megjelent, második amerikai maxi a “Motivation“, amelyen Lil Wayne is hallható. Ez 7 hetet töltött első helyen a Billboard R&B toplistáján, valamint 2012-ben “Best Rap Song Collaboration” kategóriában Grammy-re is jelölték.

Kelly legutóbbi albuma 2013-ban jelent meg, ez volt a “Talk a Good Game“, amelyet Whitney Houston, Marvin Gaye és Stevie Wonder munkássága inspirált.

Reméljük, már érik a következő stúdióalbum, de addig is boldog szülinapot kívánunk, Kelly!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá