Március 16. – Public Enemy szülinap

Március 16. – Public Enemy szülinap

Boldog születésnapot kívánunk az amerikai rapper Flavor Flavnek, a Public Enemy oszlopos tagjának, aki 1959. március 16-án született. És hogy miért vesszük megint elő a Public Enemy-t?

Mert a Public Enemy egy olyan korszakalkotó amerikai hiphopegyüttes, amely leginkább az erős politikai tartalmú szövegeiről, illetve az afroamerikai közösséget érintő kérdésekben kifejtett véleményéről vált híressé. Nem újdonság, hogy a rapperek előveszik az élet nagy kérdéseit egy-két szám erejéig, de a Public Enemy volt az első, amely kifejezetten ebben a stílusban alkotott.

Az együttes a New York állambeli Long Islandről származik. Első albumuk 1987-ben jelent meg “Yo! Bum Rush the Show” címmel. Első komoly sikerüket az “It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back” című, 1988-ban megjelent második nagylemezük hozta meg, amely abban az évben a Billboard magazin 200-as toplistáján a 42. helyezésig jutott. 2004-ben a Rolling Stone magazin a 44. helyre rangsorolta a Halhatatlanok: Minden idők 100 legnagyobb előadója (The Immortals: 100 Greatest Artists of All Time) című listán, így ezzel a Run-DMC-t is megelőzve a legelőkelőbb helyet szerezte meg a hiphopelőadók közül.

És a zene előtt még egy érdekesség: tudtad, hogy a Terminátor 2-ben John Connor végig az ő pólójukat viselte?

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá