November 30. – Megjelent Michael Jackson “Thriller” albuma

November 30. – Megjelent Michael Jackson “Thriller” albuma

1982. november 30-án jelent meg az Epic Records gondozásában Michael Jackson hatodik stúdióalbuma, a Thriller. A főként a paranoiáról és természetfeletti témákról szóló dalokat tartalmazó korongon Michael Jackson – hasonlóan az azt megelőző Of The Wall-hoz – egyszerre használta a Funk, a Disco, a Soul, a Soft Rock, az R&B és a Pop műfajok elemeit.

A 750.000 dollárból készült lemez producere Quincy Jones volt, Michael Jackson négy dalt írt rá. A stúdiófelvételek a Los Angelesben, a Westlake Recording Studiosban készültek 1982. áprilistól novemberig.

A Thriller kiradírozhatatlan emlékeket hozott az emberiségnek, és nagyon fontos sorokat írt be a zenei történelemkönyvekbe:

Michael Jackson megjelenése az MTV-n faji korlátokat döntött le.

Népszerűsége és küldetése hozzásegítette őt hogy a Fehér Házban találkozhasson Ronald Reagannel, az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökével.

Michael Jackson Thriller című albuma 190 hétig nem került le a UK album chartról. Egy év alatt a világ legtöbb példányszámban eladott albuma lett, hatvanhat millió példányban kelt el és hét kislemez jelent meg róla, pl. a Beat it, amin Eddie Van Halen és Steve Lukather gitározott, és pl. minden idők egyik leghíresebb Michael Jackson-csoda, a Billie Jean.

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá