A Luxfunk magyar hangja: Gáti Oszkár

A Luxfunk magyar hangja: Gáti Oszkár
A képen Luxfunk Bélát látjuk, aki egy Lego Funky-arc

Ezt érdemes megosztani!

Régóta terveztük már, hogy frissítjük a Luxfunk Radio arculatát, legalábbis ami a Főcsatorna szignálparkját illeti. A váltást nem csak a frissülésre irányuló elemi igény, hanem két állomáshangunk sajnálatos halála is indokolta.

Az elmúlt 14 évben – többek között – Faragó András, Vass Gábor és Koncsol Endre hangját hallhatták legtöbbet a Funky-arcok a Luxfunk Radio csatornáin az állomás azonosítókban, promókban, party reklámokban. Mellettük Kiss Szilvia és Kiss Virág hozta a női gyengédséget. Nekik nagyon hálásak vagyunk az elmúlt évekért, köszönjük!

Az arculatot már régóta frissíteni szerettük volna, de a változtatás időközben azért is vált aktuálissá, mert sajnos Koncsol Endre és Vass Gábor is elhunyt. Kollégáink, barátaink voltak, örökké emlékezni fogunk rájuk. Fájó szívvel, de változtatnunk kellett, és ez a cikk most nem a gyászról hanem a megújulásról szól.

Egyszerűsítettünk – csak két hang

A 2021. július 4-én elindult új koncepció szerint a Luxfunk Radio Főcsatornáján két hang alkotja az arculatot. A struktúra gerincét továbbra is nagyon mély férfi hanggal képzeltük el, és nem kötöttünk kompromisszumot, hanem a legjobbat akartuk:

Gáti Oszkárt kértük fel, hogy közvetítse hangján a „Luxfunkosságot”.

Gáti Oszkár, a Luxfunk Radio állomáshangja
Gáti Oszkár

Gáti Oszkár Jászai Mari-díjas magyar színész, szinkronszínész. Legismertebb szinkron szerepei a teljesség igénye nélkül: Samuel L. Jackson, Sylvester Stallone, Liam Neeson, Arnold Schwarzenegger, Jean-Paul Belmondo, és a Bud Spencer-filmekben Salvatore Borghese (Bunkó vagy, Bugsy!) is az ő hangján hallható az …és megint dühbe jövünk c. filmben.

A Luxfunkon indulás óta koncepció, hogy nem ordítunk a szignálokban és nem illetjük magunkat „leg” jelzőkkel. Nem állítjuk, hogy mi vagyunk a legilyenebb, vagy legolyanabb rádió. Egyszerű kijelentő mondatokkal közöljük, hogy mit kínálunk a tálcán, és a hallgatóink döntik el, hogy vesznek-e belőle. A visszafogott, mélyen intonált kommunikációnkhoz Gáti Oszkárt találtuk a legjobbnak, és megtisztelő, hogy örömmel vállalta a Luxfunk stationvoice szerepet.

Kell a nőiesség is

Juhász Enikő

Kezdettől fogva azt gondoljuk, hogy a Funk, és egyáltalán, az, amit a Luxfunk képvisel, az egy dög, férfias dolog. De ahol az erős, határozott, férfi erő megszólal, ott mindig szükség van gyengéd válaszra, finom nőiességre is. Ez a két szélsőséges pólus alkotja a harmóniát.

Juhász Enikő ismert hang rádiós körökben: legtöbbet a Class FM-ben és a Lounge Radioban hallhatta hangját a közönség. Az ő kellemes, mély, nőies orgánuma oltja ki a Luxfunkon az Isten-szerű mennydörgő férfi karaktert. Enikő egyébként a Luxfunk csapat oszlopos tagja, irodánkban tölti hétköznapjait, és nem mellesleg igazi Funky-arc.

Juhász Enikő a Luxfunk Radio állomáshangja

Nagyon komoly minőség

A Luxfunk Radio szignálparkjának és promóinak felvételei a MaRecord Hangstúdióban készülnek. A felvételekhez mindkét hang esetében a legendás Neumann U87-es mikrofont használjuk, aminek érdekessége, hogy a világ legismertebb és legnépszerűbb stúdiómikrofonja, a ’60-as évek végétől napjainkig a popzenék jelentős részében alkalmazzák. További érdekesség, hogy a mikrofont elektroncsöves előfokkal hajtjuk a minél természetesebb hangzás érdekében.

Hallgasd meg, hogy szól az új Luxfunkosság:

Play Luxfunk - Minden, ami fekete... - Gáti Oszkár, Juhász Enikő

A korábbi Luxfunk Blackmix és Luxfunk Dance felvételek nem változnak

A mostantól készülő új mixműsorokon is a két új állomáshangunk hallható majd. Azonban a korábban rögzített és szignálokkal már ellátott mixeken és party felvételeken maradnak a régi azonosítók, mert a több ezer anyagon nem szeretnénk változtatni. Emiatt az archívumunkból táplálkozó Luxfunk Blackmix és Luxfunk Dance csatornákon is csak a friss mixek és party felvételek újulnak meg, a korábbi anyagokon viszont nem lehet majd változást tapasztalni. Ez vonatkozik Főcsatornán a 15:00 órás és 20:00 órás Blackmix és péntek-szombat esti Luxfunk Dance ismétlésekre is.

Jönnek az új cuccok

Az alap szignálparkot már frissítettük, a Luxfunk Főcsatornán a régi hangok már nem hallhatók. Idővel folyamatosan bővítjük, színesítjük promóinkat.

Hallgass bele a Főcsatornán, hogyan változott kedvenc rádiód!

Szólj hozzá