Analog Son – új album a kortárs Funky-palettán

Egyéb publikálta Fodor Luca E.

analog son1Ütős nyárnak nézünk elébe, hogyha Analog Son minőségben ismerkedhetünk új Funky- csemegékkel, amelyre minden esélyünk megvan. Most az ő júniusban debütált albumukat emelnénk ki Nektek, amely pozitív fogadtatásban részesült valamennyi zenekritikai magazinban.

Analog Son a Funky porondon

Az Analog Sont két jó barát, Josh Fairman és Jordan Linit neve fémjelzi, akik hosszas munka után elhatározták, hogy dalaikból a Funky nemzetközi színe- javávának segítségével végre albumot készítenek. A saját magukról egyszerűen Analog Sonnak keresztelt lemezen feltűnnek a Lettuce, a The New Mastersounds, Dumpstaphunk, The Motet, John Scofield, Soulive és még számos más formáció tagjai, valamint olyan zenészek is, akiknek neve ugyan nem feltétlen cseng ismerősen, mégis aktív résztvevők a rivaldafényen kívül. Tehetséges játékukkal olyan együttesek játékát színesítik, mint a Trombone Shorty, a The Funky Meters vagy az Orgone.

És hogy mit hoznak ki a Funky- géniuszok a közös munkából? Ízelítőnek itt egy rövid részlet:

A mikrofon mögött

A Funkatopia kritikusai szerint az Analog Son 10 dala nemes egyszerűséggel brilliáns: sem másodpercnyi elvesztegetett idő, sem pedig unalmas áthidaló megoldások nincsenek benne. A véleményvezérek az új wow-élményként írnak magáról a zenéről és a karakterekről, hiszen olyan nevekkel dolgoznak együtt, mint Joe Michaels vagy Larry Graham.

A hangmérnök Joe Michaels együtt dolgozott a The Rolling Stones-szal, de munkái között említhetjük akár a Blood, Sweat & Tears együttes azonos nevű albumát is, amely 1968-ban hét hétig vezette a slágerlistákat. A híres basszusgitárost, Larry Grahamet pedig már régóta ismerjük a Sly and the Family Stone-ból, vagy akár a Graham Central Stationből, amelynek alapítója. A közös munkáról a következőképpen nyilatkozott: “Mixing these guys is like pure funk heaven… reminds me of my Larry Graham days!/ Ezek a srácok együtt maguk a színtiszta Funk mennyország… ez a saját Larry Graham napjaimra emlékeztet“.

Tracklista

1. The Professor
2. She’s somethin
3. Not A Care In The World
4. A Trip Around The Sun
5. The Game
6. Analog Island (ez volt az első kislemezük az albumról)
7. La Espana
8. Struttin
9. Cadillac Sunday
10. Swervantes

Nem is mondunk többet, inkább megosztjuk Veletek a tracklistát, amelyről -ha hihetünk Larry Grahamnak- érdemes szemezgetni, például a Soundcloudon. Az album itt elérhető.

És ne felejtsétek, jó Funky-ért bármikor ránk kattanhattok az oldal tetején található webes player, vagy külső playerek segítségével!

Ezt érdemes megosztani!