Április 11. – Joss Stone születésnapja

Április 11. – Joss Stone születésnapja

Virtuálisan dobáljuk az arany-lila csokrokat a szülinapos Joss Stone-nak, aki az egyik kedvencünk a mai fiatal énekesnők közül. Fiatal, de nem kezdő, csoda eredmények vannak már mögötte. 

Az angol származású dalszövegírő-énekesnő, Joscelyn Eve Stoker, művésznevén Joss Stone fiatal kora ellenére jelentős zenei múlttal rendelkezik: első albumát 16 évesen adta ki 2003-ban, amikor enyhébb fokú diszlexiája miatt abbahagyta a középiskolát. A háromszoros platinalemezzé vált The Soul Sessionön olyan feldolgozások szerepeltek mint a Super Duper Love.

A szintén háromszoros platina Mind, Body & Soullal egy év múlva, 2004-ben jelentkezett. A lemez három Grammy-jelölést hozott Jossnak, és 75 ezer példányszámban kelt el az első héten. 

A 2007-es Introducing… Joss Stone volt a harmadik album, amelyen Stone Barbadoson kezdett el dolgozni a producer Raphael Saadiq-kal, aki Mary J. Blige-dzsal, a TLC-vel, Kelis-szel és John Legenddel is dolgozott. A lemezen olyan előadók tűnnek fel mint Lauryn Hill vagy Common.

Következő albuma, a Colour Me Free! 2009-ben jelent meg, ismét Raphael Saadiq közreműködésével, valamint David SanbornSheila E. – akiről itt már írtunk –NasJeff Beck és Jamie Hartman szereplésével. A 2011-es LP1 elnevezésű albumát már saját kiadója, a Stone’d Records jelentette meg.

2010-ben már a rajongók kezébe kerülhetett a hatodik lemez, a The Soul Session Vol.2, amelyen a 2003-as első albumhoz hasonlóan Soul feldolgozásokat hallhatunk a ’60-as, ’70-es, ’80-as évekből.

A sort a Water For Your Soul című album követte, melyről itt írtunk bővebben. Ezen az albumon Stone engedett a Soulból és a Reggae-re helyezett nagy hangsúlyt.

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá