Április 11. – Lisa Stansfield napja

Április 11. – Lisa Stansfield napja

Lisa Stansfield az Egyesült Királyság pop, soul és R&B életének egyik gyémántja, akit mi is nagyon csípünk, így örömmel köszöntjük születésnapján. Isten éltesse sokáig!

Az énekesnő, dalszerző, sőt színésznő Lisa 1966. április 11-én született Manchesterben. Karrierje 1980-ban kezdődött, amikor megnyerte a „Search for a Star” című énekversenyt. Ezután feltűnt különböző tévéműsorokban és megjelentette első kislemezét. 1984-ben Ian Devaney és Andy Morris társaságában megalapította a Blue Zone-t. Az együttes számos kislemezt és egy albumot is kiadott, de az 1989-esPeople Hold On” sikerei után, amiben Stansfield is közreműködött, már az énekesnő szóló karrierjére összpontosítottak. Lisa első albuma, az Affection (1989), és a világszerte listavezető kislemeze, az “All Around the World” hatalmas áttörést jelentett a zenéjében a világhírnév felé vezető úton.

Kétszer is jelölték Grammy-díjra és az Affection máig a legnagyobb példányszámban elkelt albuma. A következő években, kiadta a Real Love, a So Natural és a Lisa Stansfield albumait. 1999-ben első filmszerepét a Swingben játszotta, és a film zenéjét is ő vette fel stúdióban. Ezután a Face Up (2001), a Biography: The Greatest Hits (2003) és a The Moment (2004) című albumokat adta ki. 2004 után inkább a filmezés felé fordult, de nem hagyott fel a zenéléssel. Következő albuma 2014. január 31-én jelent meg, „Seven” címmel, vezető kislemeze a „Can’t Dance” volt, de 2018-ban is újdonsággal állt elő: „Deeper” című stúdióalbuma április 8-án jelent meg. Reméljük, hogy még sokat hallunk róla!

Lisa-kincs a Luxfunk polcról:

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá