„Arra vágyom, hogy a színpadon állhassak, és adhassak” – Interjú Gondi Helénnel, a Crazy in Love estek Beyoncé-jával

gondi helénMegújult Crazy in Love est, rivaldafény, fellépések- Gondi Helénnel, Beyoncé „magyar hangjával” beszélgettünk a kezdetekről és további terveiről.

A gyerekkori álomról

Gondi Helén egészen kisgyermekkora óta igyekszik megvalósítani az álmait. Mint sok énekesnél, a zene iránti szenvedélyes rajongása hamar utat tört magának. Már öt- hat éves korában énekelni, táncolni kezdett, tíz- tizenegy évesen pedig sorra nyerte az iskolai tehetségkutatókat. A Whitney Houston-rajongó Helén életében az első fordulópont azonban 19 éves korában következett be.

„Úgy döntöttem, hogy beiratkozom mostani táncosom, (a volt Csillag születik versenyző) Gomes-Martins tánciskolájába, aki Molnár Ferenc Caramel egyik legjobb barátja. Általa ismertük meg egymást Ferivel, aki meghallott énekelni, és elképesztően tetszett neki; felkért, hogy vokálozzam neki. Így 2010-ben már rengeteget jártunk klubokba, felléptünk vidéken és külföldön is, a következő éveket pedig jószerint együtt turnéztuk végig.”

Fellépésekről a tévébe?

Karrierjét sikerült igen fiatalon elindítania, de a tehetségkutatók látványos és csillogó világából mégsem ismerjük az arcát, sem pedig a hangját. Ezidáig.

„Úgy döntöttem, végre tehetségkutatóban is kipróbálom magam. De ez legyen meglepetés… Ugyan régebben elindulhattam volna a The Voice-ban, de az adott szériát végül mégsem tűzték műsorra, így most szerzem majd az első tapasztalataimat.”

A tehetségkutatókkal kapcsolatban azonban nem elfogult.

„Szerintem kétélű kard. Rajtunk áll, hogy a jó, vagy rossz oldalára állunk. Én fontosnak tartom, hogy minden esélyt megragadjunk, és megpróbáljuk, amit csak lehet. Ha megadatott számomra a lehetőség, élnem kell vele, különben örökké üres lyuk tátongana bennem. Rajtunk múlik, hová jutunk általuk. A jobbak fent tudnak maradni, a kevésbé tehetségesek pedig könnyen elvesznek… Én nagyon bízom benne, hogy az előbbi leszek.”

Amikor a celebritásról és ezzel szemben a magánélet szentségéről kérdezzük, szintén határozott a véleménye.

„Nehéz megtalálni az egyensúlyt. A pozitív benne, hogy az ismertséget kiaknázva többen eljönnek a koncertedre, ezáltal többeknek többet adhatsz, illetve igazán színvonalas dolgokban vehetsz részt, viszont mindig ügyelned kell rá, mit és hogyan mondasz… nagy a felelősséged. Én személy szerint nem akarok celeb lenni, egy dolog izgat csak: arra vágyom, hogy a színpadon állhassak és adhassak. Ennek érdekében azonban elfogadom a szakmám ilyesfajta hátulütőit is.”

Crazy at work

Ha az aranytorkú dívához, Beyoncéhoz mérjük Helént, közel sem esünk őrült túlzásokba. A hangjuk hasonló, mégis egyedi volta mellett Helént is érinti, érinteni fogja a közszereplés, amelynek hatására nem csak az ő, hanem családja is kirakatba kerül.

„Számomra mindig a család, a párom és a gyerekem lesz az első. Ők viszont önzetlenül, mindig bátorítanak a háttérből. Száz százalékosan mellettem állnak, így szinte minden adódó lehetőséget ki tudok aknázni. Nagyon sokat dolgozom, igazi maximalista munkamániás vagyok, rengeteg energiát ölök mindenbe, mert olyat akarok összehozni, amire az emberek azt mondják: „ó, anyám, ez király volt!”. Ez pedig azzal jár, hogy állandóan úton vagyok, próbálok, fellépek, majd hajnalban hazaesem. Mindez nehéz egy öt éves gyerek mellett. Amikor adott esetben kevés időm jut a kisfiamra, fogom, zsebre rakom és elviszem például a próbára, hogy együtt lehessünk. Egyébként nagyon élvezi, szeret énekelni, dobolni, táncolni is.”

Crazy in Love

És hogy ilyen pörgős életvitel mellett hogyan jött létre a két felvonásos Crazy in Love est?

„A Hallelujah, I Sing Orfeum- koncerttel kezdődött minden. Három hónapig vokáloztam, miután felkértek az énekes- táncos produkcióra, a Nagy Gatsby Show-ra is. Innen már valahogyan adta magát a Beyoncé- est gondolata, amelytől teljesen el voltam ragadtatva. A zenekarommal rögtön nekiálltunk próbálni, az est összeállításán másfél hónapot dolgoztunk, dolgozunk folyamatosan. Most már jelentősen továbbfejlesztettük. Hangsúlyosabb szerepet kap benne a tánc, a show-elemek – már most 25-én is -, hiszen Beyoncénál a különleges, kidolgozott színpadi jelenlét is elengedhetetlen; ebből szeretnénk valamit mi is visszaadni, egyre többet és többet, hiszen folyamatosan fejlesztjük a koreográfiát Gomes- Martins-szal, Virág Alexandrával és Lassú Zsolttal, miközben szünet nélkül gondolkozunk az új vendégfellépőkön is. De ez még maradjon meglepetés…”

A Luxfunk Night részletei azonban nem titkosak, bővebb információért kattints ide!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá