Augusztus 11. – Chris Kellyre emlékezünk

Augusztus 11. – Chris Kellyre emlékezünk

Augusztus 11-én ünnepelhetné születésnapját Chris “Mac Daddy” Kelly, amerikai rapper, a Kris Kross egykori tagja. 1978-ban született.

Chris “Mac Daddy” Kelly és Chris “Daddy Mac” Smith. Ők voltak a Kris Kross rap duó, és a ’90-es évek elején imádtuk őket. 1991-ben Jermaine Dupri fedezte fel a két pörgő nyelvű cuki srácot, akik az akkor 12 és 13 éves koruk ellenére nagyon nagy Hip-Hop gengszetereknek képzelték magukat, mi pedig kajáltuk a színjátékot. Mert nagyon jól csinálták.  Első albumukról, a Totally Crossed Out-ról a Jump dupla platina lett, és nyolc héten át vezette a Billboard Hot 100 slágerlistát. Három stúdióalbumot adtak ki. Az első, a Totally Krossed Out után jött a Da Bomb és a Young, Rich & Dangerous.

Divat stílust teremtettek fordítva felvett ruháikkal.

Chris Kelly 2013-ban kábítószer-túladagolás miatt hunyt el. A 34 éves fiú halála a duó felbomlásához vezetett. Egy fiatalember elvesztése mindig szívszorító, de rá is jó szívvel emlékezünk vissza. Hiszen talán nincs Funky-arc a világon, aki legalább egyszer ne ugrott volna magasba egy bulin a “The Mac Dad will make you jump jump”-ra és ne pörgetné nagy rutinnal, hogy “migiri migiri migiri Mac”.

 

 

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá