Augusztus 24. – Jeffrey Daniel születésnapja

Augusztus 24. – Jeffrey Daniel születésnapja

1955. augusztus 24-én született Jeffrey Daniel, amerikai táncos, énekes, dalszerző, koreográfus, a Shalamar R&B vokálcsapat alapító tagja.

Az igazi Funky-arcokat minden alkalommal jó érzés tölti el ha felcsendül egy Shalamar dal, hiszen a könnyed, laza, “szellős” hangszerelésű, ugyanakkor fülbemászó és vidám zenéjüknek nehezen áll ellen kéz és láb.

Jeffrey Danielről elmondhatjuk, hogy “táncossága” hajtotta őt az útján. Táncos karrierjének “robbanása” úgy történt, hogy a ’70-es években a Soul Trainben gyerekkori barátjának, Jody Watley-nek volt táncpartnere. Még Michael Jackson is csodálva nézte őt a műsorban, és annyira rajongott Jeffrey táncáért, hogy később felkérte társ-koreográfusnak a Bad és a Smooth Criminal videó klipjének forgatásához. Ez azért elég menő.

Jeffrey Daniel híres volt állandóan változó hajviseletéről és védjegye volt a mindig fekete táncruha. És persze népszerű volt a Shalamar miatt is. A zenekart eredetileg a Soul Train booking managere, Dick Griffey, és a műsor atyja, producere, Don Cornelius ötlete alapján alapították meg. Jeffrey mellett Howard Hewet és Carolyn Griffey voltak a tagok. Cornelius tulajdonképpen egy nagyon komoly táncos striót akart ezzel összehozni, csak aztán ez a project is arannyá vált a kezei alatt, mert “véletlenül” a zene is baromi jó lett.

A magyar közönség talán leginkább a Night To Remembert ismeri tőlük:

…de nagyon sok kincset hoztak létre, amik mind forognak a Luxfunkon is. Néhány közülük… például a Second Time Around:

…vagy a Make That Move:

…de favorit az I Can Make You Feel Good is:

…és a There It Is:

 

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá