Augusztus 3. – Megjelenik Stevie Wonder 16. albuma

Augusztus 3. – Megjelenik Stevie Wonder 16. albuma

1973. augusztus 3-án a Tamla Motown gondozásában megjelent Stevie Wonder 16. stúdióalbuma, az Innervisions.

A Stevie Wonder klasszikus korszakának derekán megjelent Innervisions album dalai több témára is rávilágítottak. A Too High a kábítószerrel való visszaélés ellen lázadt, a Living For The City a rendszerszintű rasszizmus ellen emelt hangot, de nem maradt ki az albumról az örök téma, a szerelem sem, mely az All in Love Is Fair és a Golden Lady-ben öltött dallam-kosztümöt. Egy kis politika is elfért a korongon, a He’s Misstra Know-It-All-al, Stevie Wonder az egykori amerikai elnöknek, Richard Nixonnak szúrt oda.

Mint Stevie Wonder több albumán, az Innervisions-ön is szinte minden hangszeren minden szólamot ő játszott fel, a produkció a hangszereléstől az előadásig majdnem teljes egészében az ő saját munkája. Az album kilenc dalából hat tulajdonképpen one man show.

A teljes albumot jellemzi, hogy Stevie nem volt rest végig az ARP szintetizátort használni, mely bár akkoriban népszerű hangszernek számított, mégis Stevie Wonder volt az első fekete zenész, aki ezt a technikát rendszeresen alkalmazta.

1973-ban, az Innervisions megjelenésének évében látott napvilágot az albumról kimásolt Higher Ground / Too High kislemez is, melyből – az albummal együtt természetesen – a Luxfunk polcán is pihen egy féltve őrzött példány. Ahogy szoktuk mondani: nem mai darab.

Íme:

 

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá