Február 13. – Freedom Williams születésnapja a C+C Music Factory-ból

Február 13. – Freedom Williams születésnapja a C+C Music Factory-ból

Isten éltesse Frederick Brandon Williams-et! 1966. február 13-án született, amerikai Hip-Hop és Dance előadó, aki a Freedom Williams néven a C+C Music Factory vezető énekeseként giga-mega slágereket alkotott a csapattal!

Freedom Williams C+C Music Factory-s korszakának rapje az együttes debütáló albumán már a közönség nagy kedvence volt. Az olyan dalok mint a “Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)“, a “Here We Go (Let’s Rock & Roll)” és a “Things That Make You Go Hmmm…” mind No.1 slágerek lettek az amerikai Hot Dance Music/Club Play charton

Freedom Williams 1994-től nem volt tagja a a C+C Music Factory-nak, szólókarrierjéra koncentrált, ugyanis első albuma, a “Freedom1993-ban jelent meg a Columbia Records-nál. A “Voice of Freedom” dal 74. lett a Billboard Hot 100-en és 4. a Hot Dance Music/Club Play charton, míg a “Groove Your Mind” ez utóbbi charton a 33. helyig jutott.

Williams azóta is aktívan jelen van a zeneiparban, reméljük, hogy még sokáig! Az egyik legnagyobb C+C Music Factory kívánunk neki csupa jót!

Miért foglalkozunk évfordulókkal?

A ’70-es, ’80-as években a Soul és Funk műfajokban kb. 30.000 album jelent meg. Ezekről természetesen nem volt minden sláger, de ha albumonként csak tíz dallal számolunk, akkor nagyságrendileg kb. 300.000 olyan Soul és Funk zenéből meríthetünk, amik nem jutottak át a vasfüggönyön. A nyugati és a tengeren túli slágerlistákat ezek az előadók gyakran meghatározták, miközben Magyarország zenei ízlését egész más műfajok alakították.

A Luxfunkot azért hoztuk létre, hogy pótoljuk a hiányt.

A magyar közönség főként a rádióból jutott zenéhez. Fontos tudni, hogy egy klasszikus értelemben vett top40-es rádió összesen 40 dalt forgat, és amikor hozzáad a repertoárhoz egy új slágert, akkor kivesz egy régit. Ilyen top40-es rádió nem volt Magyarországon, de a legnagyobb rádiók is max 300-500 dalt forgattak, ami nagyon kevés.

Ezeknél a rádióknál a cél mindig az, hogy az átlagos hallgatási időn belül (tehát az időintervallum, amíg az átlag hallgató hallgatja az adást, miután bekapcsolta) egészen biztosan találkozzon a hallgató a kedvenceivel. Ezért magas rotációban, naponta többször szólnak ugyanazok a slágerek.

Gondoljunk csak bele, a 300-500 dalt forgató rádiók repertoárjába hány dal fért bele a fent említett 300.000 Soul és Funk zenéből bármi? De nekik nem is ez volt a feladatuk.

A Luxfunk Radio célja nem az, hogy a hallgatók emlékeire alapozva biztosan mutassunk régi kedvencet az átlagos hallgatási időn belül, hanem épp ellenkezőleg: néhány ismerős kedvenc mellett igyekszünk minél többet becsempészni abból a 300.000-ből.

Ezért hoztuk létre a Luxfunk Soul Power című műsorsorozatot, foglalkozunk évfordulókkal is. Célunk, hogy a hiánypótlás ne csak zenehallgatásról szóljon, hanem amikor lehet, beszéljünk is a dalok, előadók, albumok és zenei történések hátteréről.

Természetesen az évfordulók a későbbi, fiatalabb előadókról is szolnak. Hiszen ők azok, akik tovább vitték a nagy klasszikusok érték- és műfajteremtő törekvéseit.

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá