December 12. – Sheila E.-nek pereg a dob!

December 12. – Sheila E.-nek pereg a dob!

Sheila E., aki Sheila Cecelia Escovedo néven látta meg a napvilágot 1957. december 12-én született. A Grammy-díjra jelölt amerikai énekesnő ereiben folyékony zene csörgedezik: ő a ritmus szekció királynője, Prince hús-vér múzsája. Isten éltesse sokáig!

 

Sheila a ’70-es években indította el zenei pályafutását a The George Duke Bandben. Miután 1983-ban elhagyta a csapatot, szóló karrierjére összpontosított és debütáló albumával, a „The Glamorous Life„-fal azonnal meghódította magának a kritikusokat.

Az albummal megegyező című bomba slágert egyébként maga Prince írta, aki teljesen belezúgott a Sheila E. jelenségbe. A szóbeszéd szerint 1978-ban Prince és basszusgitárosa meghallgatta Sheila és apja, Pete Escovedo koncertjét. Amikor a fellépés után bemutatkoztak egymásnak, állítólag Prince ezzel nyitott: „Éppen azon vitatkozunk, hogy melyikünk legyen az első férjed”. Sheila E. szerint viszont Prince koncertjén találkoztak először. A show után a backstage-ben Prince pedig csak annyit mondott, hogy ismeri őt, és követi karrierjének alakulását. Ettől az időszaktól kezdődően azonban nem csak figyelemmel kísérte, hanem alakította is Sheila E. zenei pályafutását, aki a „Purple Rain” albumon (1984) már több számban is zenélt, vokálozott („Let’s Go Crazy„, „Erotic City„). 1986-os közös számuk, a „A Love Bizarre” Sheila E. „Romance 1600” című albumán jelent meg, és lett örökzöld klasszikus.

Uutolsó albuma 2013 novemberében jelent meg és az „Icon” címet viseli. Reméljük számíthatunk még tőle zenei csemegékre!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá