December 18. – Szülinapos Christina Aguilera

December 18. – Szülinapos Christina Aguilera

Isten éltesse a félig amerikai, félig ecuadori aranytorkú énekesnőt születésnapja alkalmából! Chrtistina Aguilera sok mindent megélt és sok mindent meg is énekelt. Szerencsére!

A hatszoros Grammy-díjas amerikai popénekesnő és dalszövegíró Christina 1980-ban, december 18-án született New Yorkban. Édesapja ecuadori származású volt, őrmesterként dolgozott a hadseregnél, míg édesanyja zongoraművésznőként az ifjúsági szimfonikus zenekarával egész Európát beutazta. Aguilera 18 évesen a fél világot bejárta, hosszabb-rövidebb ideig élt a világ nagyon különböző pontjain: Japánban, Floridában, Texasban és New Jerseyben, mielőtt Wexfordban végleg letelepedtek.

A televízióban először a Star Search program jelöltjeként mutatkozott be, majd a Disney Channel The New Mickey Mouse Club című műsorában szerepelt 1994-ig Justin Timberlake-kel és Britney Spears-szel. (Ha már tévé: 2011-ben a The Voice tehetségkutató zsűritagja is volt).

1998-ban, miután elkészítette a “Mulan” című Disney rajzfilm betétdalát, a “Reflection” című felvételt, az énekesnő lemezszerződést kötött az RCA Records kiadóval.

Első nagylemezével (Christina Aguilera, 1999) vált ismertté, melyről három kislemeze, a “Genie In A Bottle”, a “What a Girl Wants” és a “Come On Over Baby (All I Want Is You)” is az amerikai Billboard Hot 100 első helyén végzett.

Nincs olyan, aki ezeket a számokat ne ismerné, ahogyan kapásból fel tudunk sorolni további őrült nagy slágereket, amelyek Chrtistina nevéhez köthetők (a Moulin Rouge hangulatú “Lady Marmalade” című Patti LaBelle feldolgozást például a mai napig forgatjuk Luxfunk Party-kon).

Nem fárasztjuk a szemedet, inkább kényeztetjük a füledet egy fülledt hangulatú R’n’B kedvenccel, így tisztelegve a szülinapos Christina előtt. Isten éltesse még nagyon sokáig!

 

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá