December 4. – Jay-Z születésnapja van!

December 4. – Jay-Z születésnapja van!

December 4-ei születésnaposunk a ’69-ben született Shawn Corey Carter, azaz Jay-Z, aki hosszú évek óta egy másik szupersztárral, feleségével, Beyoncéval osztja meg a sikereket. Mind a ketten hasítanak a mai napig!

Az amerikai rapperhez és üzletemberhez, Jay-Z-hez több mint 100 millió eladott lemez, 21 Grammy-díj és számos jelölés köthető. Az MTV a valaha élt legjobb MC-nek választotta 2006-ban. A Rolling Stone magazin három albumát – a ’96-os „Reasonable Doubt”-ot, a 2001-es „The Blueprint”-et és a 2003-as „The Black Album”-ot – minden idők 500 legjobb albuma közé rangsorolta.

2017-ben a Forbes Jay-Z vagyonát 810 millió dollárra becsülte, így őt tartják Puff Diddy (P. Diddy, Diddy) 820 milliós vagyona után a második leggazdagabb hip-hop sztárnak az USA-ban.

Jay-Z tartja a rekordot a szóló előadók között, akik az amerikai Billboard 200-en No.1 pozíciót értek el albumaikkal, és ezek után nem meglepő, hogy a már említett Rolling Stone a valaha élt legnagyobb előadók közül a 88. helyen tartja számon.

Küldjünk egy pacsit ezzel a dallal, amelyben Otis Reddinget idézik meg Kanye Westtel!

 

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá