Dirty Loops – piszkosul jó!

Egyéb kategória publikálta Fodor Luca E. 0 Hozzászólások

dirty loops loopified album coverAugusztus 6-án a székesfehérvári Vörösmarty Színház a Dirty Loops-tól volt hangos. A Jazz Step és klasszikus jammelés rajongóit lenyűgözte a trió zenéje és a szerda esti koncertélmény.

Stockholm, svéd tinédzserek, Jazz Fusion

Ha szeretjük a klasszikus sikertörténeteket, most is mosolyra állhat a szánk: újabb sztori három fiatalról, Jonah Nilssonról (vokál, szinti), Henrik Linderről (basszusgitár) és Aaron Mellergardh-ról (dob), akik a gimnáziumban, majd a főiskolán (Royal College of Music) tanultak együtt, hogy vállt-vállnak vetve törjenek a világhírnév felé Stockholmból.

Mindhárom srácnak szenvedélye a zene. Linder már négy évesen a zongoraszéken ülve barátkozott a kottával, majd 13 évesen a basszusgitár felé fordult, miközben Nilsson – akárcsak a szülei – kórustagként, majd hobbi zongoristaként próbálgatta a szárnyait 2005-ig, amikor is a svéd Idol tehetségkutató műsorból ismert Danny Saucedos turnéján vokalista lett. Mellergardh pedig egyenesen zenész családba született: szülei zenész- énekesek, így a zene áthatotta a mindennapjait. Dobolni bátyja és példaképei (Mike Stern, Dave Weckl, Toto és a Yellowjackets) hatására kezdett el. Valahány iskolai tehetségkutatón megfordult, mindig maximális pontszámot ért el játékával, aminek köszönhetően igazi helyi népszerűség lett a tizenéves fiúból. Már több stúdiómunkán túl volt, amikor megfogalmazódott benne, hogy az iskolának, gyakorlásnak, közös zenélésnek köszönhetően annyi tudás gyűlt össze bennük – amelyet a betokosodott zene ipar nem hagy érvényesülni- , hogy ideje valami újba kezdeni. Ekkor, 2010-ben született meg a Dirty Loops.

Első videójuk egy Lady Gaga – Just Dance feldolgozása volt:

Ezt az első két hónapban 100 ezren megnézték, a YouTube csatornájuk őrülten felkapottá vált. Az európai mellett az amerikai és japán zenepiacra is sikerült betörniük, sikert-sikerre halmozva. Még Stevie Wonder és Quincy Jones is elismerően nyilatkozott róluk.

Cover song- sorozatuk jelentős sikereket produkált, nem csak a netezők körében. Interjúkat adnak, fellépésekre hívják őket, ősztől pedig az USA-ban turnéznak majd első albumukkal, a Loopifieddal, amely idén tavasszal jelent meg a Verve gondozásában.

Playlist

1. Hit Me
2. Sexy Girls
3. Sayonara Love
4. Wake Me Up
5. Die For You 
6. It Hurts
7. Lost In You
8. Take On The World
9. Accidentaly In Love
10. The Way She Walks 
11. Crash And Burn Delight 
12. Roller Coaster
13. Automatic (Japan Bonus Track)
14. Got Me Going (Japan Bonus Track)

A rendhagyó fiatal zenészek első albumába ITT hallgathattok bele.

A többi jó zenéért pedig hallgassátok a Luxfunk Radio-t az oldal tetjén található webes player, vagy külső playerek segítségével!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá