Dübörög a magyar Funky – Itt a Boom Back Baby és Berkes Olivér első száma

Egyéb kategória publikálta Fodor Luca E. 0 Hozzászólások

boomFunky-arcok, mindig hittünk benne, hogy a Funky él és virul ma is: ezt bizonyítja a Boom Back Baby magyar formáció Berkes Olivérrel, akiknek első közös száma a Hold On Cowboy  a napokban vált elérhetővé a YouTube-on. Herold Peti szaxofonos mesélt az együttesről, a Jazzy Dalversenyről és az “életerő-Funkról“.


A napokban látott napvilágot a Boom Back Baby és Berkes Olivér első közös szerzeménye, a Hold On Cowboy. Ugyan ez az első hivatalos daluk, a srácokat évek óta összeköti az örömzenélés mellett a sok éves barátság is. Herold Peti, Lőrincz Ádám, Baranyi Gergő, Riskó Tibor és Vas Gyuszi már régóta jelen vannak session zenészként a magyar zenei palettán, de az utóbbi időben megérett bennük az elhatározás és a vágy, hogy a saját útjukat járják. Így alapították meg a Boom Back Baby-t.

Az együttes tagjait számos helyről ismerhetjük; Herold Peti szaxofonost a Back II Blackből és Takács Nikolas mellől, Lőrincz Ádám billentyűst a Group’n’Swingből, Baranyi Gergő basszusgitárost pedig többek között Heincz Gábor Biga mellől. A gitáros Riskó Tibor a Zolbert nevű együttesben is játszik, amellyel megnyerték a tavalyi Jazzy Dalversenyt, Vas Gyuszi dobos pedig Takács Nikolas-szal és és Király Viktorral is gyakran zenélt.

Ezek a fiúk bizony tudnak valamit a zenéről, és úgy érezték, hogy a Boom Back Baby-vel még többet adhatnának az értő füleknek. Kiváltképp akkor, ha Berkes Olivér is csatlakozik hozzájuk, aki nagyon fiatal tehetség, és akire nem csak a The Voice tehetségkutatóban volt érdemes figyelni. Első közös munkájuk, a Hold On Cowboy olyan jól sikerült, hogy további közös munkák várnak majd a csapatra.

A Hold On Cowboy nagyon friss színfoltja a magyar Funky-nak, és a srácok egy pillanatra sem állnak meg: hamarosan érkeznek majd az új dalok, amelyeknek a próbáit már aktívan szervezik. Rengeteg tervük van, amelyek között az első közös lemez is szerepel. Csak győzzük kivárni, ugyanis remek fülbe-valónak ígérkezik, amellett, hogy a Herold Peti által kifejtett célt mi is teljesen a magunkénak érezzük:

Azért találtuk ki, hogy megalapítjuk a saját zenekarunkat, mert úgy éreztük, szükség van egy új irányvonalra, amit felnőtt könnyűzenének hívunk. Ebbe nem erőltetnénk bele szigorú korlátokat, mert sok műfajt átölel: Soult, R’n’B-t, és ahogyan mi hívjuk, életerő-Funkot egy kis Pop beütéssel. Azt szeretnénk, hogy bárki, aki meghallja, ugorjon fel a székből, szórjon konfettit és perdüljön táncra, korra való tekintet nélkül. Ars poeticánk, hogy az amerikai fekete zenék örömét átültessük magyar viszonylatba, és az emberek szívébe vidámságot csepegtessünk, átadva ezt a napsütéses életszemléletet.

Bízunk benne, hogy mihamarabb csapunk egy nagy közös Luxfunk Party-t a bandával, ahol többek között a Hold On Cowboy is élőben szólal majd meg!

Funky-arcok, ha Ti is megszerettétek ezt a dalt, és szeretnétek támogatni a fiúkat, akkor segítsetek nekik egy szavazattal! A Boom Back Baby bekerült a Jazzy Dalverseny Top 10-es döntőjébe, ahol a közönségé a szó. Szavazzatok ITT mielőbb, ugyanis  október 3-án, szombaton már eredményhirdetés!

A Luxfunk Radio főcsatornáján mától mi játsszuk a dalt, úgyhogy kapcsoljatok ránk és csípjétek el Ti is! Ha van kedvetek, írjátok meg véleményeteket róla a cikk alatt, vagy a Facebook oldalunkon. Magyar Funky-ra fel!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá