Február 11. – M People szülinaposunk, Shovell

Február 11. – M People szülinaposunk, Shovell

1969. február 11-én született a brit M People ütőhangszerese, Andrew Lovell, akit mindenki csak Shovellként emleget. Isten éltesse őt nagyon sokáig!

Shovell igazi energiabomba és persze tehetséges tagja az M People-nek már a kezdetek, azaz 1990-óta. Együttesként olyan sikeres dalokat komponáltak együtt mint a kultikus „Moving On Up” (1992, UK No.2), a „Don’t Look Any Further” vagy a „Searching for the Hero„. Szóval nem titok, hogy az énekesnő Heather Small, a billentyűs Mike Pickering és Paul Heard illetve persze a dobos Shovell négyese a mai napig aktívan és jól működik.

Az viszont nagyon sokáig titok volt az éppen születésnapos Shovell életében, hogy ő miként fogant és kik a szülei – ugyanis középosztálybeli, fehér szülők fogadták örökbe a félvér kisfiút még öthónapos korában, legalábbis így szólt a történet. Shovellnek 33 évet kellett arra várnia, hogy az egyébként boldog és kiegyensúlyozott gyerekkor után, felnőttként kérdőjelekkel a szívében megtudja az igazságot: nevelőanyja a valódi anyja volt, és ő egy házasságon kívüli kapcsolatból fogant. Ezt nevelőapja elfogadta, de egyetértésben titokban tartották, hiszen Shovell-lel és bátyjával sem tudták, gyerekként hogyan közöljék az igazságot.

Oké, lehet, hogy ez egy furcsa, és nem kifejezetten zenéhez köthető sztori, de az élet már csak ilyen szappanopera néha… Oldjuk fel egy kis nagy zenével!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá