Február 11. – Otis Clay születésnapja

Február 11. – Otis Clay születésnapja

Otis Lee Clay 1942. február 11-én született az amerikai Waxhaw városban, Mississippiben, és már fiatalon sikeres gospel énekes volt. Aztán mégis stílust váltott, top R&B slágereket énekelt és még a Blues Hall of Fame-be is bekerült 2013-ban. Ez azért elég szép sztori!

Otis gyerekkorában vallásos családjával (máris értjük, miért épp a gospellel kezdődött minden) sokat költözött, mielőtt 1957-ben 15 éves korában Chicagóban kötött ki – egyedül. Több gospel csapatban kipróbálta magát és helyi sikereket ért el, amikor 1962-ben mégis úgy döntött, hogy szólókarrierbe kezd. 

1967-es “That’s How It Is (When You’re In Love)” dala 34. lett az amerikai Billboard R&B charton, amelyet az “A Lasting Love” követett: ez a 48. helyig jutott ezen a charton. 

Gondolt egy nagyot és nem sokkal később feldolgozta a Sir Douglas Quintet rock banda slágerét, a “She’s About A Mover“-t, amely egyes kritikusok szerint a legnagyobb sláger a Clay életműből. Ez 97. lett az amerikai Billboard Hot 100-en és 47. az R&B charton.

Sokak szerint azonban a “The Only Way Is Up” dala a legmeghatározóbb, amely egyébként az egyik kedvencünk kedvence: az M People szinte mindig játssza a koncertjeiken. Az együttes énekesnője, Heather Small azt mondta róla, hogy ez a kedvenc dala, amit ha teheti, mindig elénekel.

Szerintünk tudjátok, mi következik: Clay emlékére, aki 2016. január 8-án hunyt el, szóljon hát ez a dal!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá