Február 14. – Valentin napon született a Soul énekes

Február 14. – Valentin napon született a Soul énekes

A soul és R&B énekes, dalszerző és producer Dwele, akit leginkább a “Power” című Kanye West dalból ismerhetünk, 1978. február 14-én született Detroitban. Boldog szülinapot kívánunk!

Andwele Gardner, azaz Dwele zenész családból származik. Már 6 évesen jól zongorázott, és nem sokkal később megtanult trombitálni, gtározni és basszus gitározni is. A multiinstrumentális képességei mellett minden szenvedélyét a zenébe fektette: apját a saját házuk előtt lőtték le, amikor Dwele még csak 10 éves volt, ezt elmondása szerint a zene segített feldolgozni.

Legnagyobb példaképei között szerepel Stevie Wonder, Donny Hathaway, Roy Ayers, Miles Davis és Freddie Hubbard, és sokat merített már a kedvenc hip-hop bandájából, a A Tribe Called Quest stílusából is.

Első demóját (“The Rize”) a saját hálószobájában vette fel és az autójából árulta. 100 példánya volt belőle, melyet egy hét alatt eladott. 

Egyik leghíresebb munkája talán Kanye West ötödik stúdióalbumáról, a “My Beautiful Dark Twisted Fantasy“-ról a “Power“, amelynek producere volt.  

Kíváncsian várjuk a további munkáit!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá