Február 19. – Seal születésének napja

Február 19. – Seal születésének napja

Ha azt mondjuk, Henry Olusegun Adeola Samuel szülinapját ünnepeljük, valószínűleg azt sem tudod, kiről beszélünk – és ha hozzátesszük, hogy ő a világhírű Seal, aki lupus betegsége ellenére a hangjával meghódította az egész világot R&B-re született hangjával? Pacsi megy Sealnek, aki 1963. február 19-én született Londonban. 

Seal 1987-ben kezdte meg karrierjét az Egyesült Királyságban és nem sokkal később már világszerte több mint 20 millió eladott lemez előadójaként tartották számon. Az átütő sikert hozó ’94-esKiss from a Rose” – amelyért Grammy-díjat is nyert – még a Batman Forever c. filmnek is betétdala lett (ezen kívül ’94-óta szinte valamennyi szalagavatós évfolyam keringő zenének választja, ahogyan az esküvőkön is igen népszerű).

Seal 2015-ig összesen 7 stúdióalbumot készített, 4 Grammy-díjat hozott már el és 3 Brit Awardot nyert, valamint övő lett egy MTV Video Music Award is. Gondoltad volna, hogy első, ’91-esSeal” című albuma összesen 65 hetet töltött az Egyesült Királyság chartján?

Bízunk benne, hogy ennek a sikerszériának még közel sincs vége! Hajrá, Seal!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá