Február 27. – Szülinapos Chilli a TLC-ből!

Február 27. – Szülinapos Chilli a TLC-ből!

Rozonda Ocelean Thomas, azaz Chilli, aki a ’90-es évek egyik legnépszerűbb R&B lánybandájának, a TLC-nek a tagja volt, 1971. február 27-én született Amerikában. Boldog szülinapot, Chilli!

Chilli Atlantában született; apja, Abdul Ali kelet-indiai származású, anyja, Ava Thomas pedig afroamerikai és indián. Ilyen felmenőkkel különböző népek gazdag muzikalitását örökölte, így már korán megmutatkozott táncos és zenei tehetsége.

Chilli eredetileg a Damian Dame R&B duó háttértáncosa volt, majd 1991-ben a TLC tagja lett: Crystal Jones alapító helyére lépett. Ekkor kapta a Chilli becenevet, hogy az együttes megtarthassa a TLC nevet, ami a tagok nevének kezdőbetűiből állt össze. Az együttes az 1990-es évek egyik legsikeresebb R&B-csapata lett, világszerte több mint 40 millió albumot adtak el és számos rangos nemzetközi díjat megnyertek. Lisa „Left Eye” Lopes halálos autóbalesete óta (2002) Thomas és Tionne „T-Boz” Watkins időnként duóként léptek fel, de az együttes így már nem volt a régi. 

Chilli szólókarrierjére koncentrált, de többé nem ért el olyan sikereket, mint a TLC-vel közösen. Ennek ellenére mi nagyon boldog születésnapot kívánunk neki, hiszen nagyon sok klassz percet szerzett nekünk a TLC tagjaként!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá