Február 6. – Natalie Cole születésnapja

Február 6. – Natalie Cole születésnapja

Natalie Maria Cole amerikai énekesnő, szinkronszínész, dalszerző és színésznő 1950. február 6-án született. Nat King Cole lánya nem hazudtolta meg az apai örökséget!

Natalie Cole Los Angeles-ben született Nat King Cole és Maria Hawkins (jazz énekesnő volt a Duke Ellington Orchestrában) gyermekeként: mondhatjuk, hogy egyenesen beleszületett a zenébe. Visszaemlékezései alkalmával gyakran hivatkozott családjára a “Fekete Kennedy-k”-ként: rengeteg neves jazz, soul és blues énekes vette őket körül. Natalie 6 éves volt, amikor először énekelt apja karácsonyi albumán, majd 11, amikor először elkezdett fellépésekre járni és előadni.

Zenei sikereit a ’70-es évek közepén érte el R&B énekesnőként, olyan dalokat énekelve mint a “This Will Be” és az “Inseparable” (1975) és az “Our Love” (1977). Bruce Springsteen “Pink Cadillac” című dalát is sikerrel dolgozta fel.

Az 1990-es években édesapja standardjait énekelte fel újra. Az 1991-es “Unforgettable… with Love” című albuma hozta legnagyobb sikerét: több mint 7 millió példányban kelt el, valamint 7 Grammy-díjat kapott érte. Munkássága során Natalie 30 millió lemezt adott el világszerte

65 évesen hunyt el 2015. december 31-én szívelégtelenségben, de a dalait itt hagyta nekünk. Köszönjük!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá