George Benson koncert Budapesten

George Benson 2009. július 22-én hazánkba látogat a nyolcszoros Grammy díjas, arany és platinalemezekkel büszkélkedő, az RnB, a Jazz és a Funky egyik legnagyobb szupersztárja, George Benson.  A művésszel a Papp László Sportaréna színpadán találkozhatusounk. A 66 éves művész 45 éve zenél. Ezidő alatt 64 albumot adott ki, melyek több milliós példányszámban leltek gazdára világszerte. A híres imporvizáció készséggel bíró George Benson milliók által elismert zenész és előadó, egyben vibráló showman is.

Karrierje 21 évesen kezdődött. Ekkor játszotta fel első albumát. A ’60-as években Miles Davies csapatában játszott. A ’70-es években a Warnerhoz szerződött. 1976-ban megjelent a Breezin’, mely igazán ismerté tette. Benson először a The Masquerade című dalban énekelt, és ez a dal egyszerre lett a pop az RnB és a jazz listák első helyezettje. Majd jött az On Broadway és a Give Me The Night – és Benson szupersztár lett, Miles Davis mellett fellépett Santanaval, John McLaughlin-nal, Al Jarreau-val, hogy csak a legnagyobbakat említsük.  
A ’80-as években tovább folytatódott karrierje a Warnernél. Nyolc Grammy díjat nyert, játszott a világ minden szegletében és milliókat káprázatott el gitárjátékával. 1992-ben közreműködött Jack McDuff Colour Me Blue albumán.
A budapesti koncerten sem hiányozhatnak majd a legnagyobb Benson slágerek.

Jegyrendelés

George Benson hivatalos honlapja

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá