Heti Pozitív Temesi Bercivel – Új rovat a Luxfunk Facebook oldalán

Egyéb kategória publikálta Fodor Luca E.

Temesi Berci Heti PozitívAzt mondják, az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint szombat este. Mi ebben nem hiszünk. Számunkra az élet olyan, mint egy derűlátó keddi nap, amikor a méltán népszerű basszusgitáros, Temesi Berci gondolataival jelentkezhetünk új, Heti Pozitív rovatunkban.

Heti Pozitív

Azoknak, akik régóta kísérik figyelemmel a Luxfunk kommunikációját, talán feltűnt, hogy filozófiánk az optimista, pozitív gondolkodás. A Luxfunk Team-ben mindenki él azzal, ami benne rejlik. Műsorainkkal és rendezvényeinkkel hiányt pótolunk, de úgy, hogy nem a hiány tényét hirdetjük, hanem a jövőbeli kilátásokat, lehetőségeket keressük, a múltbéli hiányosságokon pedig nem kesergünk. A pozitív energiáinkat nem féltjük, birtokoljuk, hanem adunk belőle. Szerintünk ettől működik.

Régóta szerettük volna megtudni, és a közösségünknek is megosztani, hogy az általunk favorizált műfajok alkotói, a zeneszerzők, zenészek mit élnek át, hogyan adnak, hogyan alkotnak. Mi inspirálja őket abban, hogy másoknak, a közönségnek örömet szerezzenek, honnan van energiájuk, mitől működnek. Azt gondoljuk, hogy az ő tapasztalataik segítséget nyújthatnak hallgatóinknak a hétköznapi akadályok megkerülésében.

A zene által – úgy tapasztaljuk – már nagyon sok embernek szereztünk örömet. Miért ne használhatnánk a közösségi médiát – rossz hírek terjesztése helyett – pozitív szellemi táplálék megosztására is? És ha ez a táplálék egy vérbeli Funky-arc, egy Funky-t is játszó és oktató zenész tapasztalati konyháján készült, akkor itt, a Luxfunkon nagyon jó étvágyat kívánunk hozzá.

Eljött végre az idő, amikor az álmos hétfőkön nem csak a hétvégét, hanem a következő napot is érdemes lesz várni, ugyanis nem csak Funky-ra, hanem töretlenül pozitív szemléletre hangolódunk Temesi Bercivel, aki minden kedden megosztja velünk gondolatait.

Temesi Berci

„Az elégedettségemet nem abban élem meg, hogy azt csinálom, amit szeretek, hanem abban, hogy nem csinálom, amit nem szeretek.”

Temesi Berci olyan funky- jazz zenész, aki 15 éves pályafutása alatt több mint 60 lemezen játszott. Ismerjük a Belmondo-ból, a Garamy Funky Staffból, vagy akár a Black-Outból, sőt vendége volt már Szentpáli Rolandnak is a Luxfunk Soul Powerben.  Dolgozott többek között Brian Culbertsonnal, a Budapest Jazz Orchestrával, Tátrai Tiborral, Póka Egonnal, Babos Gyulával, Charlie-val, Jamie Winchesterrel, Gáspár Lacival, Caramellel, Bebével, Pély Barnával, Tóth Verával és Gabival, Fábián Julival és megannyi remek zenésszel. 2001-óta több mint 150 tanítvány nevelkedett a kezei alatt, 2003-ban pedig az év basszusgitárosának választották. Két évvel ezelőtt átvehette az Artisjus- díjat, tavaly kiadta első szólóalbumát, idén pedig megírta Elégedettség című motivációs könyvét. 2014. április 8-tól a Luxfunk Facebook oldalán keddenként megosztja pozitív gondolatait, hogy a hét nyitányának hangulata a jövőben ne csak a reggeli kávén múljon!

„Ha bemegyek egy próbaterembe, és saját zenekart csinálhatok, miért csináljam azt máshogy, mint mosolyogva?”

Igazi Funky-arc, tényleg mosolyog!

Keresd Temesi Berci pozitív gondolatait 2014. április 8-tól minden kedden a Luxfunk Radio Facebook oldalán!

Ezt érdemes megosztani!