Január 22. – DJ Jazzy Jeff születésnapja

Január 22. – DJ Jazzy Jeff születésnapja

Ha azt mondjuk, bitang jó DJ és 1980-as évek, rögtön felcsillan a Funky-arc tekintet: Ez DJ Jazzy Jeff lesz, akinek január 22-én van a születésnapja. Reméljük, hogy még jó sok lesz!

Az amerikai producer, DJ, színész és komikus Jeffrey Allen Townes 1965-ben született a philodelphiai Pennsylvaniában, ahol a hírnevét többek között sulibulik lemezlovasaként szerezte.

Ekkortájt kötött barátságot a szintén pennsylvaniai Will Smith-szel, akivel egy bulin ismerkedett meg: s.o.s. szüksége volt egy MC-re, és a szomszédságban lakó Smith (a későbbi The Fresh Prince) segítette ki. 

A duó 1985-től volt aktív: az első Grammy-díjukat a “Legjobb Rap Előadás” kategóriában nyerték el 1989-ben a “Parents Just Don’t Understand” dalukért. Nálunk a “Summertime” cíművel szereztek hírnevet, amely az USA-ban 4. lett a Billboard Hot 100-en és Grammy-díjat hozott nekik. 

Ugyan az útjaik egy idő után különváltak, de a mai napig jó barátságot ápolnak, mindketten a mai napig aktívak. DJ Jazzy Jeff is kirpóbálta magát a színészetben, de közben folyamatosan pörgeti a lemezeket különböző formációkban, show-kban. 

Még sok aktív évet kívánunk neki!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá