Január 8. – The Whispers szülinaposunk van!

Január 8. – The Whispers szülinaposunk van!

Marcus Hutson soul énekes, a The Whispers egyik alapítótagja 1943. január 8-án látta meg a napvilágot az amerikai, Missouri állambeli Saint Louis City-ben.

1964-ben, a kaliforniai Watts-ban Wallace “Scotty”-val, Walter Scott-tal (ők egyébként egypetéjű ikrek voltak), Gordy Harmonnal és Nicholas Caldwell-lel alapították meg a The Whispers-t.

Amikor 1966-ban Sly Stone (AZ a Sly Stone a Sly and The Family Stone-ból) felkérte őket egy fellépésre San Franciscóban, elindultak a világhír felé vezető úton.

Az USA-ban számos slágerükkel felkerültek a ’70-es, ’80-as években az R&B és a Billboard Hot 100 slágerlistára és elsők lettek a Hot Dance Club Play charton is a következőkkel:  “And the Beat Goes On / “Can You Do the Boogie” / “Out the Box”

1987-ben a “Rock Steady7. lett a Billboard Hot 100-en, míg az R&B-n egészen a csúcsig jutott. 

Ennek a sikernek Marcus Hutson még a csapat aktív tagjaként örülhetett: távoznia 1992-ben kellett prosztata rákja miatt. Hutson 2000-ben hunyt el. Zenésztársai, egyben barátai úgy döntöttek, hogy nem helyettesítik őt, így a továbbiakban csak négyen alkotják majd a The Whispers csapatát. 

Nyugodj békében, Marcus!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá