Július 12. – Happy Birthday, Liz Mitchell!

Július 12. – Happy Birthday, Liz Mitchell!

Az ő hangjától egyedi és különleges a “Boney M. – sound”. 1952. július 12-én született Elizabeth Rebecca Mitchell, a Boney M. együttes énekese. 

Jamaicában született, majd 11 éves korában családjával Londoba emigrált. Később Berlinbe költözött, ahol színészi tehetségét is megmutatva a Hair-ben Donna Summer utódja lett. A Hair után néhány évig a Les Humphries Singers tagjaként énekelt. Az életét teljesen megváltoztató telefonhívást 1976-ban kapta a német Katja Wolff ügynökségtől, hogy csatlakozzon Frank Farian épp induló csapatához, a Boney M.-hez. Okkal érezhetjük úgy, hogy nincs ember a földön, aki ne tudná, hogy mit válaszolt a felkérésre, hogy aztán Liz Mitchell néven énekelje be magát a köztudatba.

A Luxfunkon is van helye a Boney M. zenéjének, hiszen a diszkó-reggae csapat nem sajnálta a Funky stílus elemeit a dalaiból. De mi, mint mindig, az elcsépelt slágerek helyett, a lemezeken tovább kutakodva, a kevésbé ismert, ám szerintünk mindenképpen figyelemre méltó Boney M. csemegéket mutatjuk meg csatornáinkon:

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá