Kik a Funky-arcok®?

Kik a Funky-arcok®?

Elmagyarázzuk, hogy mióta és kit hívunk Funky-arc-nak. A Funky-arcok® szóösszetétel védjegy oltalom alatt áll.

Először is, ha szereted a Luxfunk Radio-t, esetleg jársz Luxfunk Party-ra is, akkor egészen biztosan igazi Funky-arc vagy.

“Minden, ami fekete” – ezzel a szlogennel indult a Luxfunk Radio 2007. június 1-én. Egy olyan világban találtuk ki ezt a szlogent, amelyben még kevésbé keltett rossz érzést a bőrszínre utalás még akkor is, ha pozitív értelemben fűződött mondatokba. Lekopogjuk, de soha senki nem bántott minket ezért.
 
Mindamellett, hogy jól tudtuk, a Soul és Funk zenét nem csak feketék játsszák, már induláskor biztosak voltunk abban is, hogy amit csinálunk, az nem rólunk, az általunk kínált zenéről, hanem a bennünket, vagyis a Luxfunk Radio-t hallgatókról, és a Luxfunk Radio Funky Party-sorozat vendégeiről kell szóljon. Hiszen közösséget építünk. Ezért tudatosan kezdtünk el már a harmadik Luxfunk Party kommunikációjában Funky-arcoknak hívni a Luxfunk Party vendégeket. Azt akartuk, hogy amit összehozunk együtt, a hallgatóinkkal és a vendégeinkkel, annak a neve a közösségünkre utaljon: a hallgatóinkra és a vendégeinkre. Hiszen úgyis Ők vannak többen. Minden Luxfunk Party, letölthető mix, és egyéb olyan tartalmunk kommunikációjában, melyben a hallgatóinkra és a vendégeinkre utaltunk, tudatosan Funky-arcoknak neveztük azokat, akikhez szólunk. Itt a honlapunkon, A Luxfunk Radio adásaiban, a Luxfunk Facebook oldalán, a Luxfunk Party leírásokban és a Luxfunk Party – Facebook eseményeinkben, illetve a Luxfunk DJ-k is így szólítják a Luxfunk Party vendégeket. Ez a koncepciónk tehát 2007 óta.
 
2022-ben értünk el arra a pontra, amikor változtattunk: tükrözze ezt az elvet a szlogenünk is. Nevezzük meg az egyéb kommunikációnkon felül a nevünkhöz kapcsolódó mottónkban is azokat, akik szeretnek minket. Így alakult a 2007 óta használatos szóösszetételünk szlogenné, vagyis: “Igazi Funky-arc vagy”.
Így már kimondva és leírva is minden alkalommal

a Luxfunk Radio és a Luxfunk Party-k közönségéről beszélünk a Luxfunk szlogenjében.

Adásainkban ennek Sylvester Stallone magyar hangja, Gáti Oszkár ad nyomatékot, a Főcsatornán szinte minden dal után.

A Funky-arcok® szóösszetétel ma már a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál védjegy oltalom alatt áll. A védjegy hivatalosan is a mi tulajdonunk, hozzánk tartozik, és bármilyen formában írjuk le vagy mondjuk ki, ha a Funky zenét kedvelőkre céloz a szövegkörnyezet, akkor a “Funky-arcok” kifejezéssel a Luxfunk Radio hallgatóira és a Luxfunk Party-k vendégeire utalunk. Hiszen Ők a Luxfunk, Ők a Funky-arcok!
A Funky-arcok szóösszetételt csak mi használhatjuk ebben az értelmezésben.
A Funky-arcok védjegybejelentés a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal által a Szabadalmi Közlöny és Védjegyértesítő 127. évfolyam 18. számában került meghirdetésre. Azonosító szám: M22 01673
16 év Luxfunkozás után úgy gondoljuk, hogy nem azért fizettük be a csekket a hivatalnak, hogy ezáltal legyen közösségünk. Ellenkezőleg: amiatt lett értelme oltalmat kérni arra, ahogyan szólítjuk a közösségünket, mert már hosszú, kitartó munkával felépítettük azt.
 
A régi anyagainkban, több mint 2000 db korábban rögzített mixben még hallható a régi szlogen. Ezeket nem cseréljük ki, hordozzák tovább magukban történetünket.
 
Fentieken felül a Luxfunk Radio tulajdonát képezik az alábbi domain nevek:
funkyarcok.hu
funkyarcok.com
funky-arcok.hu
funky-arcok.com
igazifunky-arcok.hu
igazifunky-arcok.com

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá