Luxfunk Night és Jackson Forever – beszámoló május 16-áról

Egyéb kategória publikálta Fodor Luca E.

10330234 841210955906990 6400682088471073783 nMikor lesz az Orfeumból Heartbreak Hotel? Amikor a Jackson Forever esten Nádor Dávid, Fejes Anna és Schwartz Dávid hangja felizzítja a Luxfunkerek titkos Jackson génjét. Ez történt velünk május 16-án – Fodor Luca beszámolója.

The Girl Is Mine – simogatnak a hangok a félhomályban, miközben össze-összecsengenek a borospoharak, és egymásra villannak a tekintetek. Hangolódunk, belesimulunk az Orfeum éjszakai mikrokozmoszába. Az egész hét feszültségét küszöbön kívül hagytuk, hogy végre pezseghessünk az örömzene bódító Jackson- koktéljában. Nádor Dávid, és zenekara nem hagy hiányérzetet maga után. Az elképesztő hangú Schwartz Dáviddal és vokalista Fejes Annával belekóstolhatunk a magyar, mégis világszínvonalú MJ élménybe, miközben a zene ritmusára járnak az ujjaink a terítőn. A zongoránál Molnár Levente, a dobnál Oláh Gábor, a gitároknál pedig Lukács András és Gyalog Zoltán, akiknek köszönhetően teljes a zenei élmény.

Say, say, say – mozognak az ajkak, pedig már nem beszélgetünk. A hangulat magával ragad. Fölcsendül a You’re Not Alone, a Man In The Mirror, amelyet a sarokban már félhangosan énekelnek is egy üveg gyöngyöző pezsgő buborékjai fölött. Mindez azonban csak halvány finomkodás ahhoz a vagány őrülethez képest, amely megszállja a közönséget a Billie Jean első akkordjai után. A táncparkett megtelik, a Funky-arcok átszellemülten lépnek ütemre a Just Good Friends-re és a Rock With You-ra is. “Többet nem ülünk le!”- kiáltják mellettem két pörgés között, majd partnereiket magukhoz húzzák: You Make Me Feel. A levegő vibrál, a testek között megszűnni látszik a távolság, elsimul a tombolás, a zene összefésüli a párokat – One More Chance, I’ll Be There, We Are The World. A táncolók ráadásért kiáltanak,így újra felcsendül a Heartbreak Hotel, amely keretbe foglalja az estét, és az éjszaka felpörgetett alakjait DJ Sampler ütős slágereihez vonzza. Nincs megállás, zenében nem viccelünk!

A következő hasonló színvonalú libabőrös est május 24-én szombaton lesz, akkor Luxfunk Party keretein belül az Orfeum vadonat új fekete zenei produkciója, a  Soul Legends c. koncert debütál. Nézd meg, mi lesz ez!

Fodor Luca Erna

Ezt érdemes megosztani!