Luxfunk Soul Power – 0012

Luxfunk Soul Power 0012 (Jean Carne)Hogyan lett Soul-sláger egy katona szerzeménye? Melyik sikeres énekesről derült ki a 2. Grammy-jelölés után, hogy sosem tanult énekelni? Mi az a moog synthesizer? A 12. Luxfunk Soul Powerben a kiváló Soul és Funk zenék bemautatása mellett többek között ezekről is beszélgettünk Rota Francescoval.

A korábbi néhány adásban a dalok bemutatása mellett más témákat is taglaltunk. Most kifejezetten a zenékben mélyültünk el, azok elemzésével foglalkoztunk többet.
Pl. Francesco segített olyan más slágerre hasonlító motívumokat is meghallani, melyekhez tényleg zenész fülre van szükség. De beszéltünk a csajokról is. Elkezdtünk álmodozni a lemezborítón virító gyönyörűségekről, de gyorsan témát váltottunk amikor kiszámoltuk, hogy most kb. 70 évesek lehetnek a hölgyek. Pózoltunk GC Cameronnal is, de a hülyéskedés mellett természetesen nagyon komoly kincseket mutattunk be. 
Minden track nagyot szólt, de Jean Carne-t különösen jól esett megérteni a nagy Genelec-ek segítségével.

A műsorban most is kizárólag eredeti bakelit lemezekről forgattuk a a dalokat. A korongok megszólaltatásában a Magyar Rádió hangmérnökei, Kovács György és Orbán Attila segítettek.


A Luxfunk Soul Power támogatói:

Gas Jeans

A Dunaplaszt festékcsalád gyártója, az Egrokorr Zrt.
Köszönjük!


Fotók a felvételről

A 0012-es Luxfunk Soul Power tracklistája

DriftersOn Broadway
RevelationGet Ready for this
Archie Bell and the DrellsSoul city walking
Millie jacksonSomething about cha
Jean CarneBet Your lucky star
EnchantmentI wanna boogie
Al WilsonShow and tell
Bettye Swann amd Sam DeesAs You are
Richie FamilyThe best disco in the town (part 1-2)
TavaresHeaven must be missing an angel
Sheila B DevotionSingin in the rain pt1
TogaMore
Barry and GlodeanWe can’t let go of love
SpinnersYou’re all need in life
GC CameronYou re what missing in my life
Herbie MannPick up the pieces

Amennyiben kéréssel vagy kérdéssel, észrevétellel szeretnétek hozzánk fordulni, szívesen vesszük és igyekszünk minél gyorsabban válaszolni.

Hallgasd meg a negyedik Luxfunk Soul Power összefoglalóját! A műsor kétórás, ez csak egy rövid montázs. Ha van véleményed, várjuk a hozzászólásod a lap alján, vagy a soulpower kukac luxfunkradio pont com címre!
Gulics Norbert

<- Vissza a Luxfunk Soul Power főoldalára

Szólj hozzá