Luxfunk Soul Power – 0013

Luxfunk Soul Power 0013 (Vendég: Erdélyi András, a Back II BLack zenekar alapító dalszerző gtárosa)Funk! Ez volt a jelszó a 13. Luxfunk Soul Powerben. Volt itt minden: szakértés, röhögés, egy Luxfunk DJ a testén James Brown-nal… Jó hangulatú felvétel volt, na.  A Luxfunk Radio Soul zenei műsorába vendégként Erdélyi Andrást, a Back II Black zenekar alapító-dalszerző-gitárosát hívtuk. Milyen zenei újítást hozott James Brown a Funk kialakulásakor? Melyik hangszer a legfontosabb pillére egy funky zenekarnak? Hogyan öltözködtek a ’70-es évek fellépői, és van-e igény ma a csillogós ruhára? Mi az a zenei plusz, amivel modernebbé válhat a Funky?

Erdélyi Andrással elemeztük, hogy vannek-e, és ha igen, akkor hol húzódnak a határok a Soul és a Funk között. Hamar kiderült: egyformán nagy fanatikusok vagyunk, úgyhogy nehéz eldönteni, hogy a műsorban elhangzott beszélgetések vagy a zenék alatti, adáson kívüli egészséges viták voltak az érdekesebbek. Kimondottan a Funky-ra mentünk rá, és most is elővettünk néhány igen különleges lemezt!

Ja, és beindult a turista-szakosztály: végig ott ült mellettünk a Magyar Rádió 23-as stúdiójában a Luxfunk egyik DJ-je, Big Mo, aki egy váratlan pillanatban előrántotta a… nyugi, csak a karját, hogy megmutassa a rá tetovált  James Brown-t! Fantasztikus, komolyan! Jött vele barátja, a leghűségesebb Luxfunk-hallgatók egyike, a táncparkett ördöge, a lemezgyűjtő Erdei Boogie Gábor is. Ő nem mutatta meg egyetlen testrészét sem. Így magunk között: nem is bánom!

A Soul Power-ben most is kizárólag eredeti bakelit lemezekről forgattuk a dalokat. A korongok megszólaltatásában a Magyar Rádió hangmérnökei, Kovács György és Orbán Attila segítettek.

A Luxfunk Soul Power támogatói:

Gas Jeans
egrokorr logo
A Dunaplaszt festékcsalád gyártója, az Egrokorr Zrt.
Köszönjük!


Fotók a felvételről

A 0013-as Luxfunk Soul Power tracklistája


Average White Band Pick up the pieces
O’Jays For the love of money
War You got the power
Bootsy Collins Ahh… the name is Bootsy
James Brown Coldblooded vagy stormy Monday
JB’s Intriduction + doing it to death
Bobby Byrd I know you got soul
S.O.U.L. Burning spear
Con funk Shun Candy
Mantra Doin’ it to the bone
Locksmith Unlock the funk
Funky Bureau Clap your hands together
Brick Dazz
Mystic Merlin Mr Magician
Kool and the Gang Heaven At Once
The Temptations Plastic man
Bobby Rush I wanna do the do
James Brown Please Please Please


Amennyiben kéréssel vagy kérdéssel, észrevétellel szeretnél hozzánk fordulni, szívesen vesszük, és igyekszünk minél gyorsabban válaszolni.

Hallgasd meg a negyedik Luxfunk Soul Power összefoglalóját! A műsor kétórás, ez csak egy rövid montázs. Ha van véleményed, várjuk a hozzászólásod a lap alján vagy a soulpower kukac luxfunkradio pont com címre!
Gulics Norbert

<- Vissza a Luxfunk Soul Power főoldalára

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá