Luxfunk Soul Power – a kilencedik

Luxfunk Soul Power 0009Hány dalt forgat egy igazi top40-es rádió? Hogyan válogatják a zenéket a kereskedelmi rádiók ma, és miként történt ez a rendszerváltás előtt a közszolgálati rádióban? Miért nem adta le a Magyar Rádió azokat a világslágereket, melyeket a Soul Powerben most utólag mutatunk be? A remek dalok mellett többek között ezekről is beszélgetünk a 9. Luxfunk Soul Powerben Szever Pállal, a Class Fm zenei igazgatójával, aki korábban többek között a Danubius Rádió, a Juventus Rádió zenei arculatáért is felelt, de hosszú ideig volt a Magyar Rádió munkatársa is.

Most egy kicsit szakmáztunk. Nem véletlen a témaválasztás, ahogy a helyszín sem. A Magyar Rádió 23-as stúdiójában pótoljuk a hiányt, és itt, ezen falak között kötelezőnek éreztük, hogy tapasztalt szakemberrel beszélgessünk a miértekről. 
A beszélgetés során kiderül, hogy mi az a Z-tekercs, és kik voltak a kivételezettek akik a rendszerváltást megelőzően a Magyar Rádióban mégis játszhatták a tiltott dalokat.

Mivel a populáris zenék rádiós szerkesztéséről beszélgettünk, ezt a műsort könnyedebb, populárisabb Soul és Funk dalokból válogattam össze.

A műsorban most is kizárólag eredeti bakelit lemezekről forgattuk a a dalokat. A korongok megszólaltatásában a Magyar Rádió hangmérnökei, Kovács György és Orbán Attila segítettek.

Köszönjük a
Gas Jeans
támogatását!

Fotók a felvételről


A 0009. Luxfunk Soul Power tracklistája

Melba MooreYou Stepped in to my life
Lloyd PriceNominee
Eugene RecordOverdose of joy
Smokey RobinsonBeing with You
Ali Oli WoodsonDrama in the bedroom
TemptationsTreat her like a lady
Bo Kirkland and Ruth Davisgonna get next to you
Boz ScaggsJojo- Lowdown
Chaka KhanI’m every woman
ShalamarSecond time around
DynastyDo me right
A Taste of honeyBoogie oogie
GQDisco night
Crystal GrassCrystal World
Garfield FlemingDon’t send me away
CoffeCasanova
Creme de CocoaDoin the dog
SantiagoNice and slow
Creativ SourceWho is he and what is he


Amennyiben kéréssel vagy kérdéssel, észrevétellel szeretnétek hozzánk fordulni, szívesen vesszük és igyekszünk minél gyorsabban válaszolni.

Hallgasd meg a negyedik Luxfunk Soul Power összefoglalóját! A műsor kétórás, ez csak egy rövid montázs. Ha van véleményed, várjuk a hozzászólásod a lap alján, vagy a soulpower kukac luxfunkradio pont com címre!
Gulics Norbert

<- Vissza a Luxfunk Soul Power főoldalára

Szólj hozzá