Május 13. – Stevie Wonder születésnapja

Május 13. – Stevie Wonder születésnapja

Isten éltesse még nagyon sokáig a csodagyerekből legendává vált Stevie Wondert, aki 1950. május 13-án született. RESPECT mindenért, amit neki köszönhetünk!

Az amerikai zenész, énekes, dalszerző, producer és zenei polihisztor Stevie Wonder igazi legenda. Már gyermekkorában – annak ellenére, hogy nem sokkal a születése után megvakult feltheteően zöldhályog miatt – elképesztő tehetségével kápráztatta el a környezetét, majd nem sokkal később az egész világot. Nem véletlen, hogy a 20. század egyik legkreatívabb zenészeként hivatkoznak rá. 

A Motown leányvállalatánál, a Tamla kiadónál már 11 évesen a művészek között jegyezték és ez azóta sem változott. A kiadó egyik leghíresebb karaktere több mint 40 amerikai és brit kislemezét juttatta slágerlistára a Top 40-en, miközben albumait megismerte az egész világ. 

25 Grammy-díj, 1 Oscar-díj (az 1984-es “A piros ruhás nő” című film zenéjéért) és rengeteg isteni zene, amivel a mai napig nem tudunk betelni. Reméljük, még sokáig élvezhetjük a művészetét, mert napjainkig aktív. Legyen így sokáig!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá