Május 24. – Leborulás Patti LaBelle előtt!

Május 24. – Leborulás Patti LaBelle előtt!

1944. május 24-én ünnepli születésnapját a legendás Patti LaBelle amerikai énekesnő, dalszerző, aki a ’60-as évektől meghatározó színfoltja kedvenc zenei műfajainknak.

Patricia Louise Holt-Edwards, akit gyakran csak a „Soul Keresztanyja” néven emlegetnek a ’60-as években kezdődő karrierje óta több mint 50 millió eladott példányszámú repertoárral és megannyi díjjal büszkélkedhet.

Helyet kapott a Grammy Hall of Fame-ben, a Hollywood Walk of Fame-ben, a hozzá méltó módon legendás Apollo Theater Hall of Fame-ben és a Songwriters’ Hall of Fame-ben is.  2005-ben a World Music Award neki ítélte a „Legend Award„-ot is életműve előtt tisztelegve. 

Nem is csoda, hiszen olyan slágereket köszönhetünk neki mint a ’75-ös USA No.1Lady Marmalade” és a szintén listavezető ’86-os, Michael McDonalddal közös „On My Own” is. 

Tudtad, hogy ő és együttese, a Labelle volt az első afro-amerikai énekegyüttes, amelyik a Rolling Stone magazin címlapjára került? Megérdemlik a heves bólogatást, pl. erre a kultikussá vált dalukra: 

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá