Május 30. – CeeLo Greennek happy a birthday

Május 30. – CeeLo Greennek happy a birthday

Szülinapi köszöntőt gépelünk Thomas DeCarlo Callaway-nek, akit mindenki csak művésznevén CeeLo Greenként emleget. Az amerikai énekes, dalszerző, rapper, zenei producer és színész 1974. május 30-án született és a ’90-es évek óta meghatározó alakja az amerikai hip-hop és soul zenei életnek.

CeeLo Green a Goodie Mob hip-hop banda tagjaként lépett a színre és később a Gnarls Barkley soul duó tagjaként (társa Danger Mouse volt) vált igazán híressé. Ugye a „Crazy” őrületre még emlékszel? A dal 2006-ban világszerte óriási sláger lett, szinte minden országban megjárta a chartok tetejét. Az USA-ban 2. lett a Billboard Hot 100-en. A dalhoz tartozó album, a „St. Elsewhere” szintén nagyot robbant, No.1 lett az Egyesült Királyság album chartján és 4. az amerikai Bilbooard 200-en.

A sikerek továbbra is dübörögtek, amikor CeeLo úgy döntött, hogy szólókarrierbe vág. A 2010-es Fuck You!” című dallal (a rádióban „Forget You„-ként futott) újra hatalmas sikert ért el, mindenhol ostromolta a slágerlistákat, ahogyan a dalt tartalmazó „The Lady Killer” album is.

Legutóbbi albuma 2015-ben jelent meg „Heart Blanche” címmel. Várjuk a folytatást!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá