Május 4. – Jackie Jackson születésnapja

Május 4. – Jackie Jackson születésnapja

Sigmund Esco „Jackie” a Jackson fivérek legidősebb tagja. 1951. május 4-én látta meg a napvilágot Indianában. Isten éltesse még sokáig!

Tudtad, hogy Jackie (becenevét a rokonaitól kapta) eredetileg baseballjátékos akart lenni? Erről az álmáról lemondott, amikor négy öccsével (Tito, Jermaine, Marlon és Michael) 1966-ban megalapította a The Jackson 5 együttest. Két évvel korábban Jermaine-nel és Titóval az együttes egy korábbi változatának, a The Jackson Brothers-nek a tagja volt.

Jackie háttérénekesként volt jelent az együttesben, illetve játsztott tamburinon is. A hangja észrevehető az “I Want You Back” végén, ahol a “Forget what happened then” és a “Spare me of this cause” sorokat énekli. Még az együttes tagjaként vette fel első, “Jackie Jackson” című albumát, amin tipikus Motown-stílusú balladák voltak hallhatóak, az album azonban a reklám hiánya miatt nem ért el nagy közönséget és nem lett sikeres.

Miután a ’70-es években Jermaine kilépett az együttesből, hogy szólókarriert építsen, Jackie is nagyon szerephez jutott, elkezdett dalokat szerezni. 1980-ban megjelent “Triumph” című albumuk, amelyen Jackie első, az együttessel felvett szólódala, a “Wondering Who“. Ő írta az albumra a “Can You Feel It” című kislemezdalt. Az 1984-es “Victory“-n pedig ő  énekelte a “Wait” című dalt és ő szerezte a kislemezen megjelent “Torture“-t. Második szólóalbuma 1989-ben jelent meg, ez volt a “Be the One“, amely nagyobb sikert ért el, mint az előző, de nem lett olyan átütő, mint a The Jackson 5 albumok.

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá