Március 10. – Timbaland születésnapja

Március 10. – Timbaland születésnapja

Timothy Z. Mosley, azaz a világhírű producer Timbaland 1971. március 10-én született az USA-ban. Isten éltesse a dalszerző rappert, zenei producert és szövegírót, akit a kritikusok a ma Phil Spectoraként emlegetnek.

Timbaland stílusát áthatja az R&B, a dance és a hiphop, de a pop műfajában is jeleskedik. Társával, Magoo-val alkotják az Amerikában híres hip-hop duót, a Timbaland & Magoo-t. Timbalandet olyan producerekhez hasonlítják, mint Brian Eno, Phil Spector vagy Norman Whitfield. A zenéjében kialakított magának egy azonnal felismerhető stílust: szokatlan hangzások és hangszerelések jellemzik, ritmusai saját védjegyének számítanak.

Sok sikeres dalt szerzett többek közt Steve „Static” Garrett-tel és gyerekkori barátjával, Missy Elliott-tal. A produceri szakmában sokkal inkább összeérnek a szálak, mint azt gondolnánk: Timbaland és Missy Elliott voltak például a fő dalszerzői és producerei Aaliyah nagy sikerű „One in a Million” című albumának, és ez tette őket igazán ismertté.

Biztosak vagyunk benne, hogy a következő években még igazán nagy durranásokra számíthatunk tőle, hiszen rendszeresen együttműködik Jay-Z, Nas, Ludacris, Madonna, Rihanna, OneRepublic, Brandy, Drake, Rick Ross és más előadókkal. Boldog szülinapot kívánunk!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá