Március 14. – Quincy Jones születésnapja

Március 14. – Quincy Jones születésnapja

1933. március 14-én született a legendás Quincy Jones, énekes, zenész, producer, aki zenei pályafutása alatt összesen 79 Grammy-díj jelölést gyűjtött már be. Michael Jackson három albumának (Off The Wall, Bad, Thriller) producereként nagyban hozzájárult ahhoz, hogy azok több mint 65 millió példányban keljenek el. LE-GEN-DA!

Quincy Delight Jones Jr., azaz sokaknak egyszerűen csak “Q” több mint 60 éves karrierre tekinthet vissza. A 79 Grammy-jelölés, 28 elnyert díj (többek között a Grammy Legenda Díja 1991-ből) magáért beszél. Amiben benne volt a keze, sikerrel szerepelt, gondoljunk csak a fent említett Jackson albumokra vagy a “We Are the World” jótékonysági dalra Etiópiáért, 1985-ből, amelynek producere és karmestere volt. 

2013-ban helyet kapott a Rock & Roll Hall of Fame-ben és a Time Magazine a 20. század legbefolyásosabb, legfontosabb jazz zenészei közé választotta. Örök helyet bérel a Funky-arc szívekben. Neked melyik dala a legkedvesebb? Nálunk a ’78-as USA No.1Stuff Like That” tuti dobogós!

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá