Március 23. – Chaka Khan születésnapja

Március 23. – Chaka Khan születésnapja

Yvette Marie Stevens szülinapját ünnepeljük március 23-án. Erre nem sokan kapnák fel a fejüket. De ha bedobjuk, hogy ő nem más mint az 1953-ban született Chaka Khan, rögtön megrebbennek a pillák. Isten éltesse a “Funk Királynőjét”, azt az amerikai előadóművészt, akinek zenei karrierje több mint 50 éve szárnyal töretlenül.

Chaka a ’70-es években kezdte vezető vokalistaként a Rufus nevű funk együttesben. 1984-ben az “I Feel for You”-val robbant be a köztudatba. Nem kellett hozzá sok, hogy 10 Grammy-díjat szerezzen és több mint 70 milliós példányszámú eladást produkáljon a lemezeivel. Arany kislemezek, 3 arany album, egy platina... soroljuk?

A Rufus-szal 4 arany kislemez, 4 arany album és 2 platina lemezt hoztak össze. Olyan izgalmas művészekkel dolgozott még együtt Chaka többek között mint Ray Charles, Quincy Jones, Mary J. Blige, Ry Cooder, Robert Palmer, Guru.

2016-ban a Billboard magazin minden idők 65. legsikeresebbb előadójának választott. 2018-ban megjelent új kislemeze, “Like Sugar” címmel, ami szinte minden nap szól a Luxfunkon. A dal a 2019-ben megjelent “Hello Happiness” albumának előhírnöke volt.

Kétszer jelöltékRock and Roll Hall of Fame-be, egyszer a Rufus tagjaként, utána szóló előadóként.

Ezt érdemes megosztani!

Szólj hozzá